Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Petre-sjef går ut av Infopool

De 14 medlemmene i guttelosjen Infopool har besluttet å oppløse samarbeidet. Det skjer i forkant av dagens NRK-pressekonferanse knyttet til bråket i ungdomskanalen Petre og musikksjef Nils Heldals profesjonelle rolle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alt bråket rundt min person og Infopool er blitt en personlig belastning. Derfor har vi besluttet å oppløse samarbeidet. Det hele har vært en slags hardyguttene-klubb og ikke et mistenkelig samarbeid hvor vi inngår interne skumle avtaler oss imellom, sier Petres musikksjef Nils Heldal.

Mye støy

De siste to ukene har det vært mye støy rundt Nils Heldal og det uformelle samarbeidet han har hatt med sentrale aktører i klesbransjen, musikkbransjen, reklamebransjen og andre ungdomsrelaterte kommersielle bedrifter.

- Hvis folk kikker på hvilke avtaler Petre har gjort, vil de oppdage at ingen selskaper er forfordelt. Petre gjør avtaler der vi til enhver tid får mest igjen. Alle avtaler blir uansett diskutert med ledelsen i Petre før de inngås.

Treffes igjen

Petre er et av landets viktigste eksponeringsorgan for musikk og kultur til ungdom. Dette er noe av bakgrunnen for at kritikken ble reist i utgangspunktet.

- Jeg blir ikke automatisk et nyttig instrument for markedskreftene selv om jeg treffer dem for å prate og for å dele erfaringer. Det er viktig for meg som musikksjef å skjønne de kommersielle markedskreftene, understreker han.

Heldal påpeker at medlemmene i Infopool er private venner, og at han vil fortsette å treffe dem som de kameratene de er.