Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Petrobras inngår milliardforlik i USA

Det brasilianske oljeselskapet Petrobras betaler 2,95 milliarder dollar i et forlik i et gruppesøksmål i USA knyttet til korrupsjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utbetalingen i forliket, som må godkjennes av en domstol i New York, er på nærmere 24 milliarder kroner regnet etter dagens kurs.

Saksøkerne mener oljegiganten kjente til korrupsjonen som ble avslørt i det som ble kjent som Operasjon bilvask. Toppledere i selskapet har blitt beskyldt for å ta imot store bestikkelser i bytte mot tildeling av kontrakter. Skandalen gikk helt til topps i det brasilianske samfunnet og rammet også tidligere president Luiz Inacio «Lula» da Silva.

Selskapet sier forliket ikke innebærer noen innrømmelse av skyld, men hevder det «gjenspeiler dets status som offer for handlingene som er avdekket i Operasjon bilvask». Petrobras sier de bare har klart å kreve tilbake 1,475 milliarder reais etter skandalen. Beløpet tilsvarer rundt 3,7 milliarder kroner.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!