MASSASJE: Bildet, som ble tatt på massasjebenken, viser merkene Skaug fikk etter den vonde massasjen. Han tar det hele med god humor, og tar seg gjerne en ny massasje ved en annen anledning. Foto: Privat
MASSASJE: Bildet, som ble tatt på massasjebenken, viser merkene Skaug fikk etter den vonde massasjen. Han tar det hele med god humor, og tar seg gjerne en ny massasje ved en annen anledning. Foto: PrivatVis mer

Massasje i utlandet

Petter (39) skulle bare ta en massasje i Kina. - Jeg ville ikke sutre heller

«Trodde ved et par tilfeller at han prøvde å grave seg til Norge, og tilfeldigvis at starten var på ryggen min. Artig opplevelse!»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Skaug (39) var i forrige uke på forretningsreise i Kina, hvor han opplevde en massasje litt utenom det vanlige.

Saken ble først omtalt av Østlandsposten og Romerikes Blad.

Brukte en slags skrape
Etter middagen bestemte han og en kollega seg for å unne seg en massasje. Hans kollega er født og oppvokst i Kina, så hun fant fram til et spa.

- Vi bestilte fotmassasje, nakke- og ryggmassasje. Men der har de tydeligvis en litt annen kultur. Massøren kjørte et par spenstige kiropraktorgrep, forteller Skaug til Dagbladet.

I KINA: Petter Skaug opplevde en litt annerledes form for massasje i Kina. Foto: Privat
I KINA: Petter Skaug opplevde en litt annerledes form for massasje i Kina. Foto: Privat Vis mer

Under massasjen ble de spurt om de ønsket noen tilleggstjenester, noe begge takket ja til. Det Vestfold-mannen trodde var mer massasje og en body scrub viste seg fort å være noe helt annet.

- Jeg vet ikke hva det heter. Det er et slags kinesisk spesialitet hvor de bruker en type skrape som skal øke blodsirkulasjonen og fjerne noe de kaller gruff, sier Svarstad-mannen.

En artig halvtime
I et Facebook-innlegg har han beskrevet opplevelsen.

«At "min" massør/fotpleier hadde selvtillit, merket jeg raskt, når han under nakkemassasjen vartet opp med par heftige kiropraktor/naprapatknekker som jeg ikke helt er sikker på inngår på "massasjeskolen". Imponert over egne evner klinket han også til med en mix av Heimlich manøver og kiropraktorknekk når ryggen var arbeidsområdet.»

Skaug tar det hele med god humor, og beskriver det som en artig halvtime.

- Jeg kjente det godt, det gjorde vondt. Hun som lå ved siden av ga ikke en lyd fra seg, så da kunne ikke jeg sutre heller, sier han.

«Trodde ved et par tilfeller at han prøvde å grave seg til Norge, og tilfeldigvis at starten var på ryggen min. Artig opplevelse!» skriver han på Facebook.

RESULTATET: Det tok opp til tre dager før merkene forsvant. Foto: Privat
RESULTATET: Det tok opp til tre dager før merkene forsvant. Foto: Privat Vis mer

- Man må jo tåle litt
Merkene varte i to eller tre dager. Skaug tror de er helt borte nå. Selv om massasjen ikke var så behagelig som han hadde sett for seg er han ikke ferdig med spesielle kinesiske massasjer.

- Ja ja, det blir nok en massasje til ved en annen anledning! Da kan jeg se om de har noen andre spesielle alternativer, sier han.

Han forteller også at reisen til Kina var vellykket, og at han gleder seg til neste tur. Kanskje det blir den kinesiske behandlingsmetoden kopping ved neste anledning.

Kopping brukes som tradisjonell kinesisk medisin. Selve behandlingen går ut på at terapeuten lager undertrykk i en kopp som plasseres på pasienten.

- Sånne kopper er jo kult. Man har jo vært ute en vinterdag før, så man må jo tåle litt, fleiper Skaug.

MASSASJE: I en frisørsalong i Dresden, Tyskland, har en spesiell ansatt vakt oppsikt. Gjennom tretten år har slangen «Monty» massert kundene. Video: RTL / CNN Vis mer