Petter er lønnsvinner

Men storebror Henning tjener ingenting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Petter og Henning Solberg deltar begge i VM-sirkuset i rally. Petter er verdensmester og lønna er deretter. I fjor kunne likningsføre en inntekt på 2,7 millioner kroner, men sannheten er nok langt høyere.

Han meldte flytting til skatteparadiset Monaco i fjor, noe som forklarer hvorfor inntekten ikke er høyere.

Ingen av Solbergs rådgivere vil si noe om hva nordmannen tjener, men det er tidligere antydet at han har en årslønn på rundt 30 millioner kroner fra Subaru.

Storebror Henning Solberg har ikke hatt samme suksess i rallysporet. Lønna er deretter. Inntekten er null, det samme er formuen, mens skatten er rundt 14 000 kroner.

Nye inntekter

Tidligere skiløpere som Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang forvalter pengene de tjente som utøvere godt. Dæhlie var kongen i sporet, men er også konge i forretningslivet. I fjor var skattbar inntekt 14,4 millioner kroner. Formuen er nå på over 45 millioner kroner.

Ulvang har slått seg opp på sokker og lange underbukser. Det blir penger av det også. Selv om inntekten var skarve 309 000, så er formuen på over 15 millioner.

Skihopperne gjorde det godt forrige sesong, men ettersom mye av pengene blir utbetalt som bonus etter sesongslutt er ikke inntektene med på årets skatteoppgjør. Likevel kan Sigurd Pettersen bokføre en inntekt på 429 000, og en formue 851 000 kroner.

getenv (DOCUMENT_ROOT).'/download/skatt_sport_2003.txt')); ?>

LØNNSVINNER:</B> Petter er soleklar lønnsvinner i familien Solberg.