FACEBOOK-TREND: Dette bildet gikk som en farsott på Facebook etter at Petter Kvereng fra Inderøya la det ut på Facebook. Foto: Privat
FACEBOOK-TREND: Dette bildet gikk som en farsott på Facebook etter at Petter Kvereng fra Inderøya la det ut på Facebook. Foto: PrivatVis mer

Petter fikk 1 360 000 likes for å få ligge med Cathrine

Hundrevis av jenter har tilbudt seg å stille opp etter Facebook-stunt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet med teksten: «Cathrine says that if I can get 1m likes she will have sex with me. Please share and like», har nå fått 1 360 000 «likes» etter at Petter Kverneng (20) la det ut på Facebook.

Saken ble omtalt i Trønder-avisa og fant raskt veien til utlandet. Blant annet har Daily Mail og Huffington Post plukket opp bildet til 20-åringen fra Inderøya i Trøndelag.

- Det er helt sykt at bildet kan spre seg så raskt, sier Petter Kverneng som er avbildet sammen med Cathrine Johansen (19).

På forhånd tippet han at de skulle få 290 «likes». Johansen tippet 100.

Plakat-trend - Dette er et svar på plakat-trenden som pågår på Facebook for tida. Vi lagde vår egen versjon med et satirisk preg. Dette var bare på gøy, sier Petter Kverneng til Dagbladet.

Petter og Cathrine gikk på samme ungdomsskole og har kjent hverandre lenge. Det har aldri vært romantikk mellom dem, og Petter understreker at det hele er ment som en spøk.

- Vi satt en gjeng sammen da vi kom på denne spøken, og det var ganske tilfeldig at det var Cathrine som ble med på bildet, sier Kverneng.

- Jeg er utrolig overraska over at det er over en million mennesker som har sett bildet. Jeg må innrømme at det var en skummel tanke i begynnelsen, men det er jo bare en spøk, sier Cathrine Johansen til Dagbladet.

Ufine tilbakemeldinger Det er Cathrine som får kjenne mest på den negative kommentar-stormen.

- Jeg tar ikke kommentarene innover meg. Jeg bare ler og ler, sier trønderjenta.

Petter derimot, har fått hundrevis av meldinger fra jenter om at de kan stille opp hvis han ikke får napp hos Cathrine.

- Det er veldig morsomt. Det kommer så mange meldinger at jeg ikke har mulighet til å lese alle sammen, sier han og innrømmer at han liker å sole seg i glansen av den enorme oppmerksomheten.

- Hvis det var én på Inderøya som kunne gjort noe sånt, så er det meg. Det vet alle her, sier han og ler.

Både familier og venner har tatt dette greit, og forstår at det er en spøk.

- Alle tar det med humor, sier han.

Konsekvenser Etter at bildet ble kjent over flere land og strømmen med kommentarer hagler inn, tenker Kverneng også på konsekvensene av bilder han legger ut på sosiale medier.

- Jeg tenker absolutt på hva jeg publiserer på sosiale medier etter dette. Nå har jeg fått sett hvor raskt ting kan spre seg. Heldigvis var det på mine premisser denne gangen, og det er jeg som styrer det, sier Kverneng.

Elsker oppmerksomheten Foreløpig jobber han på en lokal bensinstasjon i vente på å komme inn på skole for å ta flygelederutdanning.

- Men jeg elsker oppmerksomhet har lyst å holde på med underholdning, så denne oppmerksomheten er en gyllen mulighet. Men jeg er også en realist og vil ikke fremstå som en villbass overfor fremtidige arbeidsgivere, sier 20-åringen.

Bildet er nå fjernet fra offentligheten og finnes bare på Kvernengs private side, hvor bildet kan bare bli sett av Facebook-venner.