Petter Northugs promillekrasj dukker på mystisk vis opp i «Mission: Impossible»-dødsulykke

Fotografen: - Ka faen?

ULYKKE: I storfilmen «Mission: Impossible - Rogue Nation», blir det innfelte bildet brukt for å illustrere en krasj der presidenten i Malawi dør. Bildene er tatt av den Trondheims-baserte frilansfotografen Henrik Sundgård og viser promillekrasjen til Petter Northug. Foto: Tipser og Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ULYKKE: I storfilmen «Mission: Impossible - Rogue Nation», blir det innfelte bildet brukt for å illustrere en krasj der presidenten i Malawi dør. Bildene er tatt av den Trondheims-baserte frilansfotografen Henrik Sundgård og viser promillekrasjen til Petter Northug. Foto: Tipser og Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I storfilmen «Mission: Impossible - Rogue Nation», med Tom Cruise i hovedrollen, dukker det opp to bilder som mest sannsynlig er godt gjenkjennelige for de fleste nordmenn.

For å illustrere en bilulykke i Tyrkia der presidenten i Malawi blir drept, blir bildene fra Petter Northugs promillekrasj på Byåsen i Trondheim den 4. mai i fjor brukt.

- Det er mine bilder. Det er det veldig liten tvil om, sier frilansfotograf Henrik Sundgård når Dagbladet viser ham funnet.

- Ka faen? Den Trondheim-baserte fotografen var en av de aller første på krasjstedet da han ankom omtrent ti minutter etter at Northug krasjet sin Audi A7 klokka 05.35 denne søndagsmorgenen. Han har ikke hørt noe om bruken av bildene i den amerikanske storfilmen, og skjønner nesten ingenting når Dagbladet forteller han om funnet.

- Ka faen? er Sundgårds første respons.

- Jeg har ikke hørt noe om det her, men det er de bildene jeg tok den dagen, sier han.

Sundgård rykker ut på svært mange ulykker i løpet av året, men hadde ingen anelse om at det var Petter Northug som krasjet da han rykket ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer