Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Petter Nyquist i sorg over vennens død

- Tar vare på de gode minnene.

HYLLER KAMERATEN: Christer Modin og Petter Nyquist ble gode venner under tv-innspillinga. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
HYLLER KAMERATEN: Christer Modin og Petter Nyquist ble gode venner under tv-innspillinga. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ble det klart at =Oslo-profil Nils Christer Modin er død. Han var en av de mest kjente gatemagasinselgerne, og deltok blant annet i NRKs «Debatten» og TV2s «Senkveld».

- Sto på det til det siste

Modin var også med i TV 2-programmet «Petter Uteligger», hvor han ble godt kjent med programleder Petter Nyquist.

- Det er kjempetrist. Man blir veldig tom for ord, sier Nyquist til TV 2 om kameratens bortgang.

De to ble som nevnt kjent i innspillingen av den første sesongen av «Petter Uteligger». Ifølge kanalen møttes de første gang på arrangementet «Alternativ jul», som er et tilbud for hjemløse som ønsker å feire jul.

Et kvarter etter inviterte Modin med seg Nyquist hjem.

- Da tilbød han meg å bli med ham hjem for å sove over i leiligheten hans på Tøyen. Og faktisk: Da han og Jonna skulle reise til Syden, tilbød han meg nøkkelen til leiligheten hans også, slik at jeg kunne bo der resten av prosjektet mens de var bortreist, sier Nyqiust.

Modin var også med på å starte opp prosjektet =Kaffe, en kaffebar drevet av =Oslo.

- Det som var veldig fint, med det =Kaffe-prosjektet, var at det tydelig betydde mye for ham. Han kom seg ut av leiligheten og hadde noe å gå til hver dag. Og han sto på til det siste. Han var på jobb både fredag og lørdag før han døde. Det har betydd mye for ham: Å være en del av noe og bidra til samfunnet, sier Nyquist.

=KAFFE: idligere rusmisbruker og =Oslo-selger Christer Modin jobber nå to dager i uken på =Kaffe. Cappuccino er favorittdrikken, og han liker å lage hjerter med melkeskummet. Video: Elisabeth Dalseg / Foto: Nina Hansen Vis mer

«Jeg unner ingen å oppleve det jeg har opplevd.»

Han forteller videre at Modin var opptatt av å fortelle om livet sitt for å hindre at andre skulle måtte oppleve det samme.

- Jeg spurte ham da jeg filmet ham første gang: «Hvorfor er det greit at jeg filmer deg?». Da svarte han. «Jeg unner ingen å oppleve det jeg har opplevd». Han var veldig opptatt av det, at det skulle være preventivt, sier Nyquist til TV 2.

Miljøarbeider i =Oslo Even Skyrud, kommer med liknende karakteristikker av Modin i sin tekst på =Oslos hjemmesider.

- Hele veien bruke han sin egen historie, ja, nærmest sin egen kropp, for å advare unge mennesker. Dette er hva jakten på rusen kan gjøre med deg, du vil ikke leve mitt liv. Jeg er sikker på at han nådde og redda flere på den måten, skriver Skyrud.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!