Petter Omsland Nikolaisen (22) ble påkjørt front mot front under forbikjøring

Siktet bilfører skal avhøres i dag.

Tragisk: Sykkeldeler lå strødd etter den tragiske ulykken ved Gardermoen. En syklist omkom og en ble lettere skadd i sammenstøtet med en møtende bil. Bilføreren stakk fra stedet etter ulykken, men ble pågrepet kort tid etter.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Tragisk: Sykkeldeler lå strødd etter den tragiske ulykken ved Gardermoen. En syklist omkom og en ble lettere skadd i sammenstøtet med en møtende bil. Bilføreren stakk fra stedet etter ulykken, men ble pågrepet kort tid etter. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykkelrytteren som ble påkjørt og drept ved Gardermoen lørdag traff en bil front mot front da denne bilen var i ferd med å kjøre forbi en annen bil. Det opplyser lensmann Bjørn Hoff i Nannestad og Gjerdrum lensmannsdistrikt til Dagbladet.

Familien har nå godkjent at navnet gjøres kjent. Det var Petter Omsland Nikolaisen (22), som omkom i ulykken.

- Vi er nå så og si ferdige med alle vitneavhør i saken og føler vi har et godt bilde av hva som skjedde, sier Hoff.

Han forteller at den siktede bilføreren skal avhøres i ettermiddag.

Det var en gruppe på fem syklister som var ute og trente da ulykken inntraff. I nærheten av krysset mellom E16 og riksvei 176 møtte de to biler på en gang. Den ene var i ferd med å kjøre forbi den andre. To syklister ble truffet av den forbikjørende bilen som kom rett mot dem.

- Syklistene syklet i hurtig tempo, men jeg vil ikke si noe om bilens fart ennå. Det var dobbelt heltrukket gul sperrelinje der ulykken skjedde, sier lensmannen.

Observerte
En omkom mens den andre ble kjørt til sykehus med lettere skader.

- Jeg vil berømme de andre syklistene og vitnene for hvordan de opptrådte på åstedet. De satte i gang med livreddende førstehjelp, og samtidig så satte noen seg inn i en bil for å følge etter mannen som hadde kjørt på syklistene, sier Hoff.

De fulgte etter på avstand og observerte at mannen stoppet bilen.

- De kunne lede oss til siktede og vi pågrep ham uten dramatikk, sier Hoff.

Det ble tatt en utåndingsprøve som viste at mannen hadde promille.

- Det er tatt utvidet blodprøve og vi regner med å få svar på den tidlig i neste uke, sier han.

Sykkelkameratene i Oslostudentenes Idrettslag og IF Frøy kom i går med en uttalelse der de skriver at de gjør alt de kan for å ta vare på de involverte i ulykken.

Har snakket
Advokat Andreas Ihlebæk forsvarer den siktede sjåføren.

- Jeg har snakket med ham flere ganger, men jeg ønsker ikke å si noe om hva han har forklart før han er avhørt av politiet, sier Ihlebæk til Dagbladet.