Petter-San vant i Japan

Petter hadde full kontroll og vant med over ett minutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Subarus hjemland var nordmannen storfavoritt. Presset har vært enormt. Hele den siste uken har det vært hysteriske tilstander rundt Solberg.

- Helt utrolig. Jeg greier ikke å sette ord på hvor lettet og fornøyd jeg er. Under siste fartsprøve var jeg bare utrolig nervøs, sa Solberg til teamet sitt over sambandet umiddelbart etter målgang på siste fartsprøve.

Spent familie

Sønnen Oliver (3) og kona Pernilla fulgte spent med i depotet. De var først ute med å gratulere pappa Petter via sambandet. Bare en times transportetappe gjenstår før Petter Solberg og kartleser Phil Mills ankommer depotet.

Solberg var ekstra nervøs før de tre siste fartsprøvene. Marginene er ørsmå i rally.

- Jeg kunne kjørt mye fortere, men tør bare ikke, sa 29-åringen på siste service. Halvannen time senere var seieren i boks.

- Perfekt

- Å sammenligne bragder er vanskelig, men dette er utvilsomt den viktigste enkeltseieren for Subaru noensinne. Utrolig at Petter greide det. Han har kjørt et helt perfekt rally, sa teamsjef David Lapworth til NTB.

VM-leder Sebastien Loeb endte på annenplass i Japan. Han styrket sine sjanser til å vinne sin første VM-tittel. Regjerende mester Solberg avanserte til annenplass i mesterskapet, men han ligger håpløse 30 poeng etter franskmannen.

Treer i Rally Japan ble estlenderen Markko Märtin, som også er treer i VM sammenlagt. Han ligger ett poeng bak Solberg.

Det gjenstår fem VM-runder, fire av dem på Solbergs favorittunderlag grus. Neste VM-runde finner sted i Wales om to uker.

VINNEREN:</B> Lille Oliver er stolt av pappa. Petter Solberg vant den tre dager lange konkurransen i Japan.