Petter Solberg kolliderte med kenguru

På den 13. fartsetappen av Rally Australia havnet nordmannen i uventede problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PERTHY (Dagbladet.no): Solberg hadde full kontroll på Rally Australia, vant nattas første etappe klart og ledet suverent. Så var uhellet ute – igjen.

På SS13 ledet han på 3. mellomtid, så smalt det. Med en kenguru.

Etter kollisjonen klarte Petter å hangle bilen i mål på etappen, men mistet nesten hele forspranget han hadde til Francois Duval. Bilen ble stygt skadet i fronten, oljetemperaturen ble faretruende høy og det rant olje fra motoren.

Desperat jobbing i pausa fram til start på SS14 hjalp lite. Bilen var ikke til å reparere, kenguruen sørget for en vannlekasje som førte til at kjølevannet blandet seg med motoroljen. Og under slike tilstander får selv ikke Petter Solberg en rallybil til å gå framover.

Bilen lot seg ikke starte før SS14 og Petter var nok en gang ute av et rally han hadde full kontroll på.

Mager trøst at alle konkurrentene syntes frykelig synd på den sympatiske nordmannen. Petter er blant de aller best likte rallyførerne, både i miljøet og blant publikum. Alltid smilende og med en fleip på lur. De fleste hadde unnet ham en seier etter alle uhellene han har hatt denne sesongen. Slik ble det ikke i Australia heller.

I stedet ble avslutningen på årets sesong akkurat som resten av sesongen har vært – full av uflaks.

Like fullt sikret Petter seg VM-sølvet sammenlagt. Ettersom også Marcus Grønholm er ute av løpet, kan ingen trune Petters andreplass i sammendraget.

*Dagbladet.no kommer med intervju med Petter Solberg etterhvert.