Petter Stordalen fikk 500 mill. i «rabatt»

Anslag viser at hotellene Petter Stordalen kjøpte i går er mye mer verdt enn de 2 milliardene han betalte.

KJEMPERABATT: I år var det svensk tema på Petter Stordalen og Gunhild Anker Stordalens sommerfest. Neste år blir det kanskje tresko og gammel dansk? Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KJEMPERABATT: I år var det svensk tema på Petter Stordalen og Gunhild Anker Stordalens sommerfest. Neste år blir det kanskje tresko og gammel dansk? Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Onsdag ble det klart at Petter A. Stordalen og Nordic Choice Hotels overtar Hotel Skt. Petri og Hotel Vesterbro i København samt Hotel Amaranten i Stockholm.

Store ambisjoner
Stordalen kjøpte både eiendommer og drift fra First Hotels og de tre hotelleiendommene tilfører til sammen 1.125 nye rom til Nordic Choice Hotels.

— Vi har en ambisjon om å være nummer én i samtlige store skandinaviske byer. Nå er vi enda ett skritt nærmere med å realisere den drømmen, slo Stordalen fast.

Etter det Finansavisen får opplyst fra kilder med god kjennskap til transaksjonen, er det omtrent bare Stordalen selv som vet hvor mye han faktisk betaler for hotellene.

«Rabatt» på 500 mill.? Ulike verdivurderinger av de aktuelle hotellene under Petter Stordalens hotellparaply tilsier imidlertid en verdi på mellom 2,35 og 2,6 milliarder kroner, skriver Finansavisen i dag.

Det antydes en pengemessig verdi på transaksjonen, med overtagelse av gjeld og kontantvederlag, på rundt 2 milliarder kroner, for hoteller som skal være betydelig mer verdt.

Med utgangspunkt i Finansavisens regnestykke kan Petter Stordalen ha fått en «rabatt» på rundt 500 millioner kroner.

Selv var Stordalen kjempefornøyd med kjøpet og skrek entusiastisk.