Petter Stordalen vil investere i OL-hotell selv om det ikke blir OL

- Spist er spist, sier OL-tilhengeren om nei-avgjørelsen.

OL-TILHENGER:  Petter Stordalen har hele tiden vært uttalt tilhenger av Oslo-OL i 2022. Her me idrettspresident Inge Andersen og konstituert toppidrettssjef Tore Øvrebø under valgvaken til valget om OL. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
OL-TILHENGER: Petter Stordalen har hele tiden vært uttalt tilhenger av Oslo-OL i 2022. Her me idrettspresident Inge Andersen og konstituert toppidrettssjef Tore Øvrebø under valgvaken til valget om OL. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er kanskje ikke så rart, men hotelleier, investor og eiendomsutvikler Petter Stordalen har vært en entusiastisk OL-tilhenger fra første stund.

I sedvanlig stil depper han likevel ikke for mye over at det nå ikke gikk veien for et OL i Oslo i 2022.

- Jeg synes det er fantastisk å leve i Norge fordi vi har et godt, velfungerende demokrati med velfungerende ordskiftet.  Det er noe av det jeg er mest stolt av. Når avgjørelsen er tatt må vi samles rundt det vi ble enige om, sier Stordalen i formiddag.  - Spist er spist Han sier det var mange gode argumenter både for og mot et OL, selv om han selv var for.

- Vi trodde dette ville bety mye for hele landet. Nå ble det nei. Spist er spist og vi er opptatt av å gå videre, sier Stordalen og legger til:

 - Det er et bra signal til IOC om at de bør gå i seg selv.  Det er en del ting av det de holder på med som ikke hører hjemme i 2014.

Investerer likevel - Fører dette noen direkte konsekvenser for dine investeringer?

- Vi kommer til å investere uansett.  Vi har bestemt oss for å investere en milliard kroner i Hotel Royal Christiania, som var OL-hotell i 1952. Det hadde vært gøy om det kunne vært OL-hotell i 2022 også, men nå gjør vi det likevel.  Demokratiet fungerer slik at vi må tilpasse oss når resultatet foreligger. Det er godt mulig vi hadde investert mer med et OL, men vi trenger uansett moderne flotte hoteller. På spørsmål om han var OL-optimist helt fram til i går, svarer Stordalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer