Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Petter Stordalens hytte totalskadd i brann

- Han synes det er veldig trist.

 BRANT NED TIL GRUNNEN:  Da brannvesenet ankom stedet var hytta totalskadd. Foto: Stein Øyvind Bystrøm
BRANT NED TIL GRUNNEN: Da brannvesenet ankom stedet var hytta totalskadd. Foto: Stein Øyvind Bystrøm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En jakthytte på fjellet sør for Skinnarbru brant til grunnen i ettermiddag, melder Telemarksavisa.

Kommunikasjonsdirektør Nordic Choice Hotels, Christine Viland, bekrefter til Dagbladet at det er hotellkongen Petter Stordalens hytte som brant ned.

- Jeg kan bekrefte at det er Petters eiendom som er involvert og at den er totalskadd. Han synes det er veldig trist, ettersom det er uerstattelige verdier som har gått tapt. Men det viktigste for Petter er at ingen mennesker eller dyr har tatt skade. Det er prioritet nummer en, sier hun.

- Hva slags verdier er det snakk om?

- Det er kulturhistorie i form av eiendom og hus. Det er et eldre hus, fra ca. 1922. Hytta var utlånt til et jaktlag, men de var ikke i huset, så ingen mennesker er direkte berørt, sier Viland til Dagbladet.

Området i Brattefjell-Vindeggen i Tinn kommune er vernet. Petter Stordalen fikk tillatelse til å bygge hytte i samme området mot at han pusset opp og tok vare på de gamle hyttene på eiendommen.

- Vi fikk melding om at det brant bra Brannvesenet ble varslet om brannen 15.38.

- Vi ble varslet av turgåere som var i området. Meldingen vi fikk gikk ut på at det brant bra der borte, sier underbrannmester Anders Laukvik ved 110-sentralen.

Brannvesenet sendte styrker så raskt som mulig, men ettersom hytta ligger et stykke utenfor allfarvei tar det tid å komme seg dit.

- Når vi får melding om at det brenner bra og tar beliggenheten i betraktning, visste vi at vi var på vei til et nedbrent hus, sier Laukvik til Dagbladet.

Brannårsaken er foreløpig ukjent. Ifølge brannmann Asbjørn Brekke ble de andre hyttene reddet av at helikopter ble satt inn. - Det er nok grunnen til at vi fikk reddet den andre hytta som står der. Det er bare noen meter mellom de to gamle hyttene. Den som brant ned skal være rundt 110 år gammel. Det var den som dessverre brant ned. Den andre fikk brannskader i veggen som lå nærmest hovedbrannen, sier han til NTB.
Møtt av skrikende nabo De tre i jaktlaget dro ut på fuglejakt med fire hunder i morgentimene i dag, forteller operasjonsleder Arne Tollehaugen ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.

 TRIST:  Petter Stordalen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TRIST: Petter Stordalen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Ved 15.30-tida satte de kursen hjemover. Da oppdaget de røykutviklingen og ble møtt av en nabo som «skreik og hoiet».

- Da de kom var det full fyr og ingenting å få gjort. Men de hadde i hvert fall tatt med seg alle dyr, så sånn sett gikk det bra.

- Vet dere årsaken til brannen?

- De tre ble selvsagt spurt om det, men det hadde de ingen formening om. Det er en gammel hytte med enkel standard og vedfyring. De hadde kommet tilbake for å varme seg, men de kunne ikke tenke seg noen årsak til brannen. Nå ble jakta ødelagt og de måtte ringe familie for å komme seg hjem, sier Tollehaugen til Dagbladet.

Avgjørelsen fra kommunen om at Stordalen fikk lov til å bygge, har skapt harme blant andre grunneiere som mener det har vært snakk om forskjellsbehandling.

Hotellkongen har investert rundt 2,5 millioner på å pusse opp de gamle hyttene. Selv trengte han ikke de nye hyttene som skulle bygges, men han har tidligere understreket overfor Dagbladet at det var kommunens initiativ.

 PUSSER OPP GAMLE HYTTER:  Stordalen fikk tillatelse til å bygge i det vernede området hvis han sørget for å ta vare på de gamle hyttene. Foto: Søndergaard Rickfelt AS Arkitekter.
PUSSER OPP GAMLE HYTTER: Stordalen fikk tillatelse til å bygge i det vernede området hvis han sørget for å ta vare på de gamle hyttene. Foto: Søndergaard Rickfelt AS Arkitekter. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!