Petter Sundt (62) er død

Den kjente skipsrederen og investoren døde etter lang tids sykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Petter C.G. Sundt døde onsdag ettermiddag etter å ha vært kreftsyk i en lengre periode, skriver Nettavisen.

- Familien hans er underrettet om dødsfallet. Han sovnet inn på Diakonhjemmet i Oslo, sier Leif Askvig, daglig leder i Sundt AS, til avisa.

Sundt var en Norges rikeste menn. Han ble rik på shipping, men gjorde etter hver store investeringer innenfor blant annet eiendom, hotell og utleie av fly.

Petter C.G. Sundt arvet, sammen med sin fetter Morten Bergesen, eierkontrollen i det tradisjonsrike Bergesen-rederiet etter den legendariske skipsrederen Sigvald Bergesen d.y. Sundt og Bergesen beholdt kontrollen gjennom maktkamp i familien, inntil de solgte bestefarens livsverk til den kinesiske Sohmen-Pao familien i 2003. Salget ga Sundt to milliarder kroner på bok.

Utover shippingvirksomheten, eide Sundt privatfly-selskapet Sundt Air. Han hadde betydelige eiendomsinvesteringer i Sverige sammen med Christian Ringnes og en stor portefølje finansielle plasseringer.

Sundt var også kjent som en lidenskapelig bilsamler.

I et intervju med Aftenposten tok han selv opp ryktene om at han levde som en playboy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer