Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svindel

Petter trodde han hadde solgt bilen. I realiteten ble han lurt trill rundt

- Mannen var anmeldt for en hel del lignende forhold, sier politiet.

BILEN: Petter Strand trodde han hadde solgt bilen, men fikk aldri penger. - Den sto hos meg mesteparten av tida. Foto: Privat
BILEN: Petter Strand trodde han hadde solgt bilen, men fikk aldri penger. - Den sto hos meg mesteparten av tida. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidlig i desember annonserte Petter Strand sin litt tilårskomne BMW 520 på Finn.no. Til å begynne med var det forholdsvis liten interesse for bilen, men lørdag 10. desember ringer det en kjøper som ønsket å kjøpe bilen, skriver Trønder-Avisa.

- Han sa han skulle ha bilen og ba om kontonummer. Vi avtalte at vi skulle møtes på Togstasjonen i Steinkjer slik at han kunne se på den. Da hadde han med seg kvittering på at han hadde overført beløpet, forteller han til Dagbladet.

Etter møtet dro de to hjem til Petter Strand for å skrive under på kontrakt og for å få endret eier av bilen på nett.

- Så tok han bilen og kjørte til Trondheim. Dagen etter lurte han på om han kunne sette igjen bilen hos meg, fordi moren hans var syk og han skulle ta toget til Bodø. Han ombestemte seg, og valgte å kjøre bil likevel. Da hadde han kjøpt enda en bil, som han satte igjen hos meg med reservenøkler.

Fant stadig flere nummere

To dager senere sto BMWen han hadde kjøpt av Petter Strand utenfor Strands hus.

- Han hadde byttet bil og lagt igjen nøklene. Jeg ringte og spurte når han skulle hente den, og fikk beskjed om at skulle komme dagen etter. Men han kom aldri. Jeg hørte ikke noe mer fra ham.

- Jeg prøvde alle nummere som var oppført på ham, inkludert samboeren. Etter hvert som dagene gikk fant jeg bare flere og flere nummere. Han var oppført på to adresser og hadde et firma registrert på en campingplass. Jeg ringte alle stedene. Ingen hadde hørt om ham på boligadressene. På campingplassen sa de at de visste hvem han var, men at de aldri hadde sett ham.

På dette tidspunktet hadde ikke Petter Strand fått pengene for bilen.

- Beløpet var tydeligvis lagt i forfall. Jeg sendte et brev til boligadressene med varsel om at dette går til forliksrådet eller namsmannen. Så fikk jeg beskjed av namsmannen om at jeg var nødt til å dra til politiet.

Fikk omsider svar

Selv om Strand selv satt på bilen, var eier nå endret. Han måtte ha tak i «kjøper» for å få rettet opp i det.

- Politiet var enig i at dette var en vanskelig situasjon. Jeg var redd for at han hadde mye i gjeld, slik at det plutselig skulle bli tatt pant i bilen.

Etter at det hadde gått noen dager, forsøkte Petter Strand på nytt å ringe mannen. Denne gangen med skjult nummer. Da fikk han svar.

- Først skjønte han ikke hvem jeg var, men etter at jeg fikk forklart gikk han med på å møtes for å få gjort endringene. Det var mye fram og tilbake, men vi endre opp med å møtes ved togstasjonen i Vernes. Jeg hadde med meg faren min og ba han ta registreringsnummeret på bilen han kjørte. Den hadde fått ny eier samme dag.

Det samme hadde hendt en annen

Strand fant den aktuelle bilen på Finn, og ringte mannen som nylig hadde solgt den.

- Han hadde opplevd akkurat det samme. Dagen etter ringte han meg opp og sa at han heller ikke hadde fått pengene. Da ba jeg ham om å gå til politiet.

Etter mye om og men står bilen nå i Petter Strands navn. I går fikk han en telefon fra mannen som skulle kjøpe bilen hans.

- Han lurte på om jeg kunne bekrefte at vi hadde ordnet opp i ting. Så spurte han om jeg ville trekke anmeldelsen. Det vil jeg jo ikke, for jeg føler meg lurt.

Saken etterforskes

Trønder-Avisa har vært i kontakt med politiet i Steinkjer. De bekrefer overfor avisa at saken er anmeldt og oversendt politiet i Sør-Trøndelag.

- Mannen som på ufine måter forøkte å tuske til seg bilen er tilhørende i sørfylket, så vi tok kontakt med politiet i Sør-Trøndelag. Da viste det seg at mannen var anmeldt for en hel del lignende forhold. Blant annet hadde han lurt til seg en bil som han like etterpå hadde solgt til en lokal bilforhandler, sier Leif Gundersen, etterforsker for politiet i Steinkjer til avisa.

De har også vært i kontakt med den aktuelle etterforskeren i Sør-Trøndelag, som forteller at saken er godt i gang og at han tror de fornærmede vil bli fornøyde med utfallet av saken.

- Har ekjent forholdet

Dagbladet har vært i kontakt med ansvarlig etterforsker hos politiet i Sør-Trøndelag, Torgeir Jendum, som opplyser at saken er ferdig etterforsket og at den avventer domstolbehandlig. Jendum sier at de ikke kan kommentere hvorvidt siktede har fått oppnevnt forsvarer.

Sør-Trøndelag tingrett forteller at de ennå ikke har fått tilsendt saken, og kan derfor heller ikke si noe om forsvarer.

Hos politiet i Stenkjer forteller Leif Gundersen at mannen er siktet og etter hvert vil bli tiltalt.

- Han er avhørt og har erkjent det ene forholdet som er begått hos oss. De andre tilfellene vet jeg ikke noe mer om, sier han til Dagbladet.

Dagbladet har forsøkt å nå den siktede, uten hell.

BILSVINDLEREN: Han sitter på en kafe med en pc, en mobil og er klar for å svindle til seg nesten en halv million slik at han kan lure en bilforhandler til å gi ham en luksusbil. Video: Insider / MAX Les mer her: http://www.dagbladet.no/nyheter/pa-15-minutter-svindler-han-til-seg-en-bil-verdt-450-000-kroner/66584647 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media