- Petterson tilsto før han døde

Men det er fortsatt uklart hvem som egentlig drepte Palme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Christer Pettersson døde i går, 57 år gammel. Nå hevder den svenske avisa Expressen at Petterson tilsto å stå bak Palme-drapet før han døde.

Det er tv-journalist og forfatter Gert Fylking, som kjente Petterson godt, som hevder at mannen tilsto før han døde.

- Han beskrev nøye sin rolle og det er rollen som drapsmann, sier Gert Fylking til avisen.

Motivet for drapet skal ifølge Fylking ha vært å hevne sin lungesyke venn, bombemannen Lars Tingström, og Pettersons hat mot det svenske rettssystemet. Drapet skal ikke ha vært planlagt. Han skal ha bestemt seg i samme sekund han så Palme, forteller Fylking.

- Hans tilståelse vokste fram. Han fortalte meg det, det tok ti år og jeg var den eneste som orket å lytte, sier Gert Fylking.

Tilstått før

Pettersson har mange ganger, både av media og politiet, vært framhevet som den som mest sannsynlig stod bak drapet. Også Olof Palmes enke, Lisbeth Palme, har tidligere pekt ut Petterson som mannen som skjøt hennes mann i 1986.

Han er også både dømt og frikjent i saken. I juli 1989 ble han dømt for drapet i Stockholms tingrett. Han anket imidlertid saken, og i november samme år ble han frikjent.

Problemene med den angivelige tilståelsen er flere. Petterson har gått langt i retning av en tilståelse tidligere, og så trukket den tilbake. Det finnes heller ingen tekniske bevis i saken. Drapsvåpenet er aldri funnet, til tross for omfattende letevirksomhet i mange år.

Les mer:

<B>LITEN TROVERDIGHET: </B>Problemene med den angivelige tilståelsen til Christer Petterson er flere. Han har gått langt i retning av <a href=http://www.dagbladet.no/nyheter/2001/11/04/292640.html>en tilståelse tidligere</a>, og så trukket den tilbake. Det finnes heller ingen tekniske bevis i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer