Petterssons dobbeltgjenger avhøres

Politiet fikk tips om 53-åringen like etter drapet ble begått, men fulgte ikke opp sporet. Mennen eide samme type våpen som ble brukt under drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

53-åringen er av stor interesse for svensk politi i forbindelse med drapet på Olof Palme fredag 28. februar 1986. Åtte punkter knytter ham tett til drapsgåten: Utseende, motiv, våpen, klær, gange, sprukket alibi, hat mot Palme og tilknytning til åstedet.

  • Han er dobbeltgjengeren til Christer Pettersson. I en vitnekonfrontasjon var Lisbeth Palme sikker på at Pettersson var gjerningsmannen.

  • Mannen som fulgte etter Olof og Lisbeth Palme drapsnatta, var ikledd frakk, spesielle briller og en spesiell lue. 53-åringen har frakk, slike briller og samme typen lue.
  • 53-åringen går på den samme haltende måten som mannen som fulgte etter ekteparet Palme.
  • Han eide en Smith & Wesson.357 Magnum. Det er samme type revolver som Palme ble drept med.
  • Han bodde i nærheten av åstedet .
  • Ifølge vitner hatet han Palme, og skal ha «skutt» mot Palme når han var på tv.

  • Han har motiv. Dagen før mordet besluttet regjeringen at skatten på aksjeomsetning skulle fordobles. Børsen raste ned 5,5 prosent, og mannen tapte store penger.

  • 53-åringen hevdet han var syk og holdt seg hjemme drapsnatta, men det avkreftes av andre personer.

Prøveskyter

Han har vært inne til avhør tidligere, men hva han gjorde drapsnatta, skal ikke være skikkelig kartlagt.

Politiet jobbet intenst med å prøveskyte alle våpen som kunne ha tilknytning til drapet. I 1989 ble svensk politi klar over at mannen hadde en revolver av samme merke som drapsvåpenet. Politiet skrev brev til ham i 1990, og ba mannen overlevere revolveren sin, slik at de kunne sjekke kulene fra 53-åringens revolver opp mot kulene som drepte Palme. Mannen dukket aldri opp på politistasjonen.

Interessant

Fire år seinere fikk de kontakt med ham på telefon, men han ble ikke hentet til avhør før 17. januar 1995. 53-åringen hevdet da at han hadde solgt revolveren.

- Vi har lenge sagt at noe av det viktigste som gjenstår i etterforskningen er å kartlegge mordvåpenet. Mannens våpen tilhører de mest interessante, sier rikskriminalsjef Lars Nylén til Aftonbladet.

FEIL MANN? Christer Pettersson ble beskyldt for mordet på Olof palme. Nå er dobbeltgjengeren hans i søkelyset.