PewDiePie

PewDiePie fremmet antisemittisk YouTube-kanal med hatefullt innhold

Kanalen har vokst med 15 000 følgere.

FÅR KRITIKK: Den svenske YouTube-stjerna «PewDiePie» er i hardt vær etter å ha anbefalt en antisemittisk YouTube-kanal. Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Den svenske YouTube-stjerna «PewDiePie» er i hardt vær etter å ha anbefalt en antisemittisk YouTube-kanal. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske YouTube-stjerna Felix Kjellberg, bedre kjent som «PewDiePie», er i hardt vær etter at han søndag anbefalte den kontroversielle YouTube-kanalen E;R (EsemicolonR).

Anbefalingen kom i den nyeste episoden av segmentet «Pew News» - en semi-satirisk serie der han deler sitt syn på saker i nyhetsbildet eller diskusjoner som oppstår i YouTube-kulturen.

Den siste delen av segmentet er dedikert til å gi «shout outs» til mindre kanaler han liker å se på.

- Du har også E;R, som lager flotte video-essayer. Han laget en om «Death Note» som jeg virkelig likte, sier han i videoen.

Det gikk ikke upåaktet hen i YouTube-miljøet.

Får hard kritikk

Mannen bak kanalen E;R er nemlig kjent for å jevnlig komme med antisemittiske, sexistiske og homofobe ytringer i sine videoer.

Hasan Piker, som er programleder for den populære YouTube-kanalen The Young Turks, ytret sine bekymringer over Kjellbergs nyvunne fascinasjon for E;R på sin egen kanal.

Han legger til at Kjellberg antakelig ikke har sett alle de hatefulle videoene på kanalen. Likevel påpeker han det viktige ansvaret som kommer med den enorme innflytelsen han har på sine følgere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer