PFLP sier de sto bak synagoge-angrep i Jerusalem

Fire drept med kniv og øks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP) hevder å stå bak angrepet mot en synagoge i det ultraortodokse området Har Nof vest i Jerusalem, der fire israelere ble drept.

I en uttalelse ber gruppens militære fløy, Abu Ali Mustafa-brigadene, militante palestinere om «å stå samlet i motstanden mot den israelske okkupasjonen».

Øks og kniv Personene som angrep drepte fire personer med øks og kniv, før de selv ble skutt og drept av politifolk som kom til stedet, bekrefter politiet. Minst seks personer er skadd. Gjerningsmennene var kledd ut som ultraordokse jøder. Angrepet skjedde under morgenbønnen, og anses av politiet som et terrorangrep.

PFLP er en venstreorientert palestinsk organisasjon som ble stiftet etter seksdagerskrigen i 1967. Det er den nest største organisasjonen i Palestinas frigjøringsorganisasjon (PLO), mens Fatah, organisasjonen til president Mahmoud Abbas, er den største.

PFLP har lenge arbeidet for at også islamistiske grupper som Hamas og Islamsk hellig krig skal få plass i PLO.

Både Hamas og Islamsk hellig krig hyllet tirsdag synagogeangrepet, som ifølge palestinske medier ble utført av to palestinske fettere i 20-årene fra Øst-Jerusalem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer