Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PFLP sier de sto bak synagoge-angrep i Jerusalem

Fire drept med kniv og øks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP) hevder å stå bak angrepet mot en synagoge i det ultraortodokse området Har Nof vest i Jerusalem, der fire israelere ble drept.

I en uttalelse ber gruppens militære fløy, Abu Ali Mustafa-brigadene, militante palestinere om «å stå samlet i motstanden mot den israelske okkupasjonen».

Øks og kniv Personene som angrep drepte fire personer med øks og kniv, før de selv ble skutt og drept av politifolk som kom til stedet, bekrefter politiet. Minst seks personer er skadd. Gjerningsmennene var kledd ut som ultraordokse jøder. Angrepet skjedde under morgenbønnen, og anses av politiet som et terrorangrep.

PFLP er en venstreorientert palestinsk organisasjon som ble stiftet etter seksdagerskrigen i 1967. Det er den nest største organisasjonen i Palestinas frigjøringsorganisasjon (PLO), mens Fatah, organisasjonen til president Mahmoud Abbas, er den største.

PFLP har lenge arbeidet for at også islamistiske grupper som Hamas og Islamsk hellig krig skal få plass i PLO.

Både Hamas og Islamsk hellig krig hyllet tirsdag synagogeangrepet, som ifølge palestinske medier ble utført av to palestinske fettere i 20-årene fra Øst-Jerusalem.

Frykter intifada Midtøsten-forsker og forfatter Dag Henrik Tuastad ved Universitetet i Oslo frykter det blodige angrepet i dag blir starten på en ny intifada.

JAKT: Israelske politifolk rykket ut tungt bevæpnet og drepte to angripere. Foto: Reuters / NTB scanpix
JAKT: Israelske politifolk rykket ut tungt bevæpnet og drepte to angripere. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

- Dersom Netanyahu legger skylden på Abbas, slik Israel gjorde med Yasser Arafat da forrige intifada brøt ut, kan det bli starten på et nytt palestinsk opprør, sier Tuastad, som tidligere i år utga boken «Palestinske utfordringer», til NTB.

En forutsetning for dette er imidlertid at de palestinske sikkerhetsstyrkene mister motivasjonen til å holde unge og radikale palestinere i sjakk, mener han.

- Foreløpig har de opptrådt veldig profesjonelt, men den dagen de holder seg hjemme, vil al-Aqsa-brigadene og andre radikale grupper gå til aksjon, sier Tuastad til NTB.

BÆRES UT: Ambulansepersonell bærer ut en av de døde. Foto: Reuters / NTB scanpix
BÆRES UT: Ambulansepersonell bærer ut en av de døde. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling