Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PFLPs leder arrestert

Palestinsk politi skal tirsdag ha arrestert lederen for den radikale palestinske gruppen Folkefronten for frigjøringen av Palestina, Ahmed Sadat. Israel har krevd Sadat og andre PFLP-ledere pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PFLP krevde tirsdag kveld at Sadat løslates umiddelbart og sa at pågripelsen er en farlig utvikling.

Opplysningene om at Sadat er pågrepet, kommer fra kilder i PFLP og er ikke bekreftet av den palestinske selvstyremyndigheten. En talsmann for Israels statsminister Ariel Sharon sa tirsdag kveld at regjeringen ikke var informert om noen pågripelse.

Israel har krevd at palestinernes leder Yasser Arafat må arrestere Sadat og hans nestkommanderende for attentatet på Israels turistminister Rehavam Zeevi i oktober.

Folkefronten for frigjøringen av Palestina (PFLP), som er basert i Damaskus i Syria, tok på seg ansvaret for drapet på Zeevi.

Ramallah

Den israelske hæren aksjonerte mot selvstyremyndigheten etter attentatet, og skjøt i filler Arafats helikoptre ved hovedkvarteret i Gaza. Da befant Arafat seg i Ramallah på Vestbredden, og han har sittet relativt isolert siden i hovedkvarteret der, mens israelske soldater har omringet byen.

Israelske myndigheter nektet å la Arafat reise ut av Ramallah så lenge han ikke sørget for å få arrestert gjerningsmennene bak attentatet på turistministeren. Israelske myndigheter har hevdet at Sadat og hans nærmeste medarbeidere har tilhold i Ramallah, like ved Arafats hovedkvarter.

PFLP-kilden sier Ahmed Sadat ble pågrepet i Ramallah. En kameramann for nyhetsbyrået Reuters, sier han så Sadat bli ført bort av politi.

- Politisk skille

- Jeg tror det ikke før jeg ser ham bak gitteret. Vi er blitt skuffet så mange ganger og er så lei av kunngjøringer om at de har arrestert en eller annen, sa statsminister Sharons talsmann Raanan Gissin.

PFLP uttalte tirsdag kveld at arrestasjonen «markerer et fullstendig politisk skille mellom to bevegelser: en som etterkommer Israels krav, og en som fortsetter motstanden, sa en talsmann for PFLP i Damaskus. PFLP er del av PLO, som også Yasser Arafats Fatah-organisasjon tilhører.

PFLP-talsmannen mente at arrestasjonen av Sadat tvinger PFLP til å revurdere forholdet til den palestinske selvstyremyndigheten.

Det skal finne sted et møte mellom ulike grupper som holder til i Syria, for å drøfte arrestasjonen, sa talsmannen.

(NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!