PFU-dom mot TV2 i Meløy-saken

TV2 er av Pressens Faglige Utvalg dømt for brudd på god presseskikk etter et intervju med Meløy-lensmannen Kjell Sahl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meløy-lensmannen var på sydenferie på Kanariøyene da Linn Charlott Nesblom ble drept. Han fikk kritikk fra flere hold for at politiet ikke hadde grepet inn før drapet, og ble oppsøkt av TV2 i resepsjonen på hotellet der han bodde.

Samtalen mellom reporteren og lensmannen ble filmet fra «froske-perspektiv», og ble avsluttet med at Sahl holdt hånden foran kameralinsen og gjorde det tydelig at han ikke var klar over at kamera gikk under samtalen.

Lensmann Kjell Sahl hevder at han tydelig ga beskjed om at han ikke ønsket å la seg intervjue. Han hevder også at han aldri ble gjort oppmerksom på at han ble filmet.

TV2 mener at lensmannen var klar over - eller «i høyeste grad burde være klar over - at han ble intervjuet», og at premissene for intervjuet var klare. TV-kanalen legger også til at intervjuet ikke er krenkende i sitt innhold.

Pressens Faglige Utvalg mener at TV2 var i sin fulle rett til å oppsøke lensmann Sahl for kommentar, og at lensmannen er å betrakte som en offentlig person som bør tåle sterk mediefokusering. Men utvalget fastslår at det ikke kunne herske tvil om at lensmann Sahl ikke ønsket å la seg intervjue, og at han i samtalen med TV2 var uvitende om filmingen.

Etter utvalgets mening var det TV2s plikt å gjøre det klart før samtalen at det pågikk et filmopptak som var ment for offentliggjøring. PFU dømmer derfor TV2 for brudd på god presseskikk.