- SELVSAGT: - Selvfølgelig kan ikke PFU behandle denne saken, siden det er utenfor PFUs vedtekter, sier Marit Christensen. Her er hun da hun presenterte boka i oktober i år. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- SELVSAGT: - Selvfølgelig kan ikke PFU behandle denne saken, siden det er utenfor PFUs vedtekter, sier Marit Christensen. Her er hun da hun presenterte boka i oktober i år. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

PFU vil ikke behandle klagen på Christensens bok «Moren»

- Et siste desperat forsøk fra advokatene som ville stoppe boka, mener Marit Christensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en melding på twitter fra Norsk Presseforbund har Pressens faglige utvalg (PFU) avvist klagen på boka «Moren» av Marit Christensen, fordi en slik klagebehandling ville falle utenfor PFUs område.

- Det stemmer. PFU avviser det fordi det ligger utenfor PFUs område, sier organisasjonssekretær Kjell Nyhuus til Dagbladet.

Boka handler om Anders Behring Breiviks mor Wenche Behring Breivik, og ble forsøkt stoppet av advokater som ble hyret inn av Wenche Behring Breivik før hun døde i mars i år.

- Selvfølgelig kan ikke PFU behandle denne saken, siden det er utenfor PFUs vedtekter, så det var et siste desperat forsøk fra disse tre advokatenes side for å få saken behandlet et eller annet sted når de ikke kan behandle den i retten, sier Marit Christensen i en kommentar til Dagbladet.

- Ikke desperat
- Så veldig desperat var det ikke, sier advokat Hans Marius Graasvold, som var forberedt på at klagen kunne bli avvist.

- Det jeg ser fram til nå, er hvordan styret i Presseforbundet ser på det. De har varslet at de skal diskutere saken i et styremøte på fredag, sier Graasvold. Han håper det vil bli en konstruktiv diskusjon om et etisk regelverk - en «plakat» - for forlagsbransjen, eller eventuelt et eget utvalg.

Graasvold forteller at han selv er tilhenger av et etisk regelverk, men ikke av et eget utvalg.