PGS skyter i været

Aksjekursen i Petroleum Geo-Services stiger kraftig på Oslo Børs. Kursutviklingen forøvrig er svært blandet onsdag formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En kraftig oppgang i PGS er det mest spennende som skjer på månedens første handelsdag. Kursen på seismikk-selskapet er opp 5,8 prosent til 100 kroner etter at aksjen gikk markert opp i USA, mens Oslo Børs holdt stengt i går.

Det er trolig det økende fokuset på energikrisen i USA, samt president George W. Bushs tiltak for å løse dette, som får oil service-aksjene til å gå. Leting etter nye olje- og gassfelt er sentralt i denne sammenheng.

Øvrige oil service-aksjer er svakere etter at oljeprisene falt over natten på en kraftig oppgang i de amerikanske oljelagrene.

Ifølge bransejorganisasjonen American Petroleum Institute (API) steg de amerikanske råoljelagrene med 8 millioner fat forrige uke, mot ventet 3,5 millioner fat.

Det er mest omsetning i Elkem etter at DnB Markets krysset to poster på henholdsvis 2,25 millioner og 3,036 millioner aksjer i selskapet. Det tilsvarer rundt 900 millioner kroner. DnB Markets har hamstret aksjer i lengre tid, og aksjene har trolig stått på ulike konti hos DnB. Overførselen i dag må trolig sees i sammenheng med at det nærmer seg generalforsamling i selskapet torsdag 10. mai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer