Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Philip (11) døde på trening

Den svenske elleveåringen falt om på grusbanen. Foreldrene aner ikke hvorfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Philip Ahlgren (11) døde da han gjorde det han elsker over alt annet. Han spilte fotball.

- Han levde for fotballen, hele rommet hans var fullt av fotballsaker. Han var en fotballspiller ut i fingerspissene, sier pappa Niklas Ahlgren til Expressen.

IK Wormos P93-lag hadde tirsdag trening som vanlig på grusbanen i Landskrona. Treningen var rolig, og da den var over skulle spillerne jogge bort til trenerne, hvor de alltid avslutter treningen med en samling.Plutselig segnet Philip om.

Ingen symtomer

En av foreldrene som var til stede på treningen er brannmann og startet umiddelbart med hjerte-lungeredning, samtidig som en ambulanse ble tilkalt. Legene på sykehuset klarte ikke å redde guttens liv.

Det er foreløpig ikke klart hvorfor Philip segnet om og døde på tirsdag. Ifølge faren var de ikke kjent med at guttungen hadde noen sykdommer.

- Vi forsøker så godt vi kan å støtte familien og lagkameratene. Dette er et lag med et nært samhold, sier Wormos-leder Anders Zachrisson.

- Ingen skal noen gang bære drakt nummer 8, sier han til Aftonbladet. Det var Philips trøye.

Andre på to uker

Dette er det andre dødsfallet på en barnetrening i Sverige på kort tid. For 12 dager siden døde Roman Tomaszewicz (8) under en fotballtrening med Hammarby.

Hjertet sluttet plutselig å slå.

- Legen har sagt at det var hjertet. Det sluttet bare å slå, det er alt jeg har fått vite, sier mamma Izabela Tomaszewicz til Expressen.

Barnelege Anne Kihlström ved Karolinska universitetssykehus vet ikke hva som kan ligge bak disse dødsfallene, men hun ber foreldre være oppmerksomme.

- Generelt sett bør man være forsiktig med å la barnet trene med en infeksjon i kroppen, sier hun.

TO PÅ TO UKER: Dette er det andre dødsfallet som ryster ungdomsfotballen i Sverige på to uker.