Philip Manshaus møter i retten på nytt

Mandag vil terror- og drapssiktede Philip Manshaus (22) igjen framstilles for varetekt. Han vil selv stille i Oslo tingrett.

SMILER: Philip Manshaus er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandling. Her ankommer han fengslingsmøtet med tydelige skader i ansiktet. Video: Christian Wehus / Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) møter mandag i Oslo tingrett til et nytt fengslingsmøte i saken mot ham.

Det bekrefter hans forvarer Unni Fries til Dagbladet.

- Han har ikke samtykket til videre varetekt og møter i retten på mandag, sier hun onsdag ettermiddag.

Begjærte seg løslatt

Manshaus ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud 12. august, og varetektsfristen går dermed ut mandag, og påtalemyndigheten må begjære ham fengslet på nytt.

Manshaus begjærte seg selv løslatt i det første fengslingsmøtet og nekter straffskyld.

- Fengslingsmøtet vil skje på mandag. Vi vil sende ut en pressemelding og orientere om dette, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet onsdag ettermiddag.

I isolasjon

Manshaus har erkjent å ha drept stesøstera Johanne Ihle-Hansen (17), som ble bisatt fra Haslum krematorium i dag. Hun ble funnet død i sin bolig på Eiksmarka i Bærum 10. august.

Manshaus ble pågrepet i moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum, der han begynte å skyte kort tid etter drapet. Ingen ble skadd i skytingen, men 22-åringen er siktet for terror.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer