Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Philip Morris-søksmål gikk opp i røyk

Tobakk-giganten tapte søksmålet mot staten.

TAPTE: Administrerende direktør Michael Saxon i Philip Morris Norge (til høyre) og advokat Erik Klevmo tapte rettsaken mot den norske stat ved Helse- og omsorgesdepartementet. Røyk-giganten saksøkte statens forbud mot synlig oppstilling av tobakk som trådte i kraft 1. januar 2010. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TAPTE: Administrerende direktør Michael Saxon i Philip Morris Norge (til høyre) og advokat Erik Klevmo tapte rettsaken mot den norske stat ved Helse- og omsorgesdepartementet. Røyk-giganten saksøkte statens forbud mot synlig oppstilling av tobakk som trådte i kraft 1. januar 2010. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Philip Morris Norge tapte søksmålet reist i Oslo tingrett mot staten for å få opphevd forbudet mot utstilling av tobakksvarer i butikkene. 

Søksmålet mot Norge kom som en konsekvens av forbudet mot synlig oppstilling av tobakk som trådte i kraft 1. januar 2010.

 
Tapte Verdens største tobakkselskap mener dette strider mot EØS-avtalen og at det legger restriksjoner på konkurransen.

- Synlighetsforbudet har negativ effekt på konkurransen, men ingen effekt på forbruket. Vi ønsker derfor å få opphevet forbudet. Nordmenns totalforbruk av tobakk har også økt etter at synlighetsforbudet trådde i kraft, sa kommunikasjonsdirektør Nordan Helland i Philip Morris Norge i forkant av rettssaken.

Norge mener på sin side at retten til å beskytte folkets helse og forhindre helseskader veier tyngre.

- Det er viktig at vi vinner denne rettssaken, og at de andre landene vinner sine. Alle helseministrene er enige om at vi ikke kan la tobakksindustrien hindre oss i å ta vare på folks helse. Tobakk fører til store lidelser og koster samfunnet mye penger. Å få ned bruken er noe av det viktigste vi kan gjøre for helsen, sa helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media