Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Phillip Morris fornøyd med Harald og Sonja

Tobakkgiganten Phillip Morris mener at et kulturarrangement som de sponset i 1984 i Oslo, var et av sine mest vellykkede PR-fremstøt fordi daværende kronprins Harald og kronprinsesse Sonja var til stede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kunne ikke ha gjort det bedre siden fremstøtet ble besøkt av kronprinsen og kronprinsessen av Norge, skriver nåværende toppsjef Andy Whist i Phillip Morris i et interndokument som CNN Norge har fått tak i.

Dokumentet ble skrevet 19. desember 1984, og var en orientering til styret i tobakksselskapet om internasjonale markedsføringstiltak gjennom året.

Flere ledende politikere deltok også på arrangementet. Ifølge tobakksselskapet ga de prominente gjestene Phillip Morris en uvurderlig anledning til å treffe disse.

- Jeg vil tro at Philip Morris anså arrangementet for å være en suksess siden de der fikk tilgang til fremstående personer de ellers ikke hadde kommet i kontakt med. Amerikanerne er veldig opptatt av hvem som er til stede når det arrangeres noe. Det at representanter for det norske kongehuset deltok, var for dem en viktig faktor for å se dette som en suksess, mener førsteamanuensis i markedsføring ved BI i Sandvika, Tore Andreassen.

Men han synes det er vanskelig å måle den direkte effekten av et slikt arrangement.

Slottet ønsker ikke å kommentere saken overfor CNN Norge.

(NTB)

ROYAL REKLAME: Vi kunne ikke ha gjort det bedre siden fremstøtet ble besøkt av kronprinsen og kronprinsessen av Norge», skrev tobakksgiganten Philip Morris etter et arrangement i 1984.