I 2019 fikk rideentusiast og -lærer Pia Olden en vond beskjed om at hun måtte avlive hesten sin grunnet en uhelbredelig skade.
Da tok Pia et valg som skapte oppstyr over hele verden, nemlig å spise kjøttet fra hesten sin. Dagbladet har omtalt saken tidligere.
- Når hester dør pleier man vanligvis å kremere kadaverne, bruke fettet til sement og biodiesel, eller selge kjøttet til slakteren. Jeg vet også at noen begraver hestene sine, selv om det egentlig ikke er lov enda, sier Pia til Dagbladet.
- Men du valgte å spise hesten din. Hvorfor det?
- Da hesten min døde for to år siden mista jeg det kjæreste jeg hadde. Jeg elsket hesten min. Men jeg ville ikke fått henne tilbake ved å grave ned kjøttet, jeg ville ha kasta mat. Da har vi det litt for bra i Norge, eller? Om man velger å grave ned flere hundre kilo med kjøtt, når man vet hvordan andre mennesker har det andre steder i verden, sier Pia.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger