«Pianokvinne» funnet

Naken på strand i Hongkong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kvinnen dukket opp en regntung morgen for åtte dager siden på en strand nær den nedlagte flyplassen Kai Tak i Hong Kong. Hun var naken og så tomt framfor seg. Expressen melder at hun mest sannsynlig er fra vesten, og mellom 35 og 45 år. De har allerede gitt henne kallenavnet Pianokvinnen.

«Ukjent»

- Hun sa ingenting. Vi forsøkte å prate med henne på ulike språk, men fikk ikke kontakt med henne, sier Trish Leung ved politiet i Hong Kong til Expressen.

Kvinnen kalles bare «Ukjent» av myndighetene. Hun er 1,62 meter høy og har lysebrunt, skulderlangt hår. Hun sitter i sykesenga og stirrer tomt ut i lufta.

- Bortsett fra at hun vegrer seg eller han vanskelig for å snakke, har hun det bra, sier Leung.

- Slående likhet

Expressen mener likheten mellom kvinnen og den såkalte Pianomannen er slående. 20-åringe Andreas Grassl dukket opp dryppende våt på en strand i England i april i år, ikledd svart dress og hvit skjorte. Han sa ikke et ord, og legene trodde han hadde mistet taleevnen etter et nervøst sammenbrudd. Mannen ble lagt inn på psykiatrisk avdeling. Ryktene begynte fort å gå om at mannen var en pianovirtuos, fordi han hadde tegnet et piano for legene.

Senere viste det seg at han ikke kunne spille, men kallenavnet ble hengende ved. Politiet fikk inn tusenvis av tips om hvem han kunne være og hvor han kunne komme fra. Norge, Sverige og Tsjekkia ble nevnt, men ingen av tipsene førte fram. Grassl ble avslørt da han en dag bestemte seg for å snakke.

PIANOMANNEN: Historien om mannen uten minn gikk verden over. Nå er det dukket opp et kvinnelig motstykke... Foto: SCANPIX
PIANOMANNEN: Historien om mannen uten minn gikk verden over. Nå er det dukket opp et kvinnelig motstykke... Foto: SCANPIX Vis mer

Det viste seg etter hvert at han var tysk, psykisk syk og hadde vært savnet av foreldrene sine siden mars. Han skal ikke ha hatt til hensikt å lure noen, og skal heller ikke ha visst om alt medieoppstyret rundt seg selv.

I DRESS: I svart dress og skjorte, slik Andreas Grassl så ut da han ble funnet.