«Pianomannen» er avslørt

Den gåtefulle mannen er i virkeligheten en tysker som slett ikke kan spille piano.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mysteriet rundt Pianomannen er nå løst, melder den britiske avisa Mirror.


Mannen skal ha innrømmet overfor ansatte ved det britiske sykehuset der han har vært innlagt i fire måneder at han i virkeligheten er tysk, og at han så vidt kan spille piano.

- En sykepleier gikk inn på rommet hans på fredag og sa: «Skal du snakke med oss i dag?». Han svarte: «Ja, jeg tror jeg skal gjøre det, sier en kilde på sykehuset til avisa.

- Han har fortalt oss alt om familien sin i Tyskland. Faren eier en gård, og han har to søstre, sier kilden.

«Pianomannen» dro tilbake til Tyskland på lørdag. Sykehuset vurderer et søksmål mot mannen som har kostet dem mangfoldige tusen pund i utgifter.

Sa ikke et ord

«Pianomannen» ble plukket opp av politiet mens han vandret gatelangs i havnebyen Sheerness øst for London 6. april i år. Han hadde på seg en gjennomvåt dress, helt uten merker av noe slag.

Mannen sa ikke et ord. Ingen visste hvem han var, hvor han kom fra eller hvorfor han plutselig dukket opp.

Legene trodde mannen hadde mistet taleevnen etter et nervøst sanmmenbrudd. Han ble lagt inn til psykiatrisk behandling ved Littlebrook Hospital i Dartford, der spesialister på traumer forsøkte å kommunisere med ham. Mannen svarte med å tegne et piano. Det kom raskt meldinger om at mannen var et vidunder på instrumentet, og han fikk tilnavnet «Pianomannen».

Ryktene om hans pianoferdigheter ble seinere imøtegått, men kallenavnet ble hengende ved ham.

Etter at historien kom ut i mediene, mottok politiet tusenvis av tips fra hele verden - også fra Norge. Ingen av disse førte fram.

- Ville ta sitt liv

Ifølge sykehuskildene har tyskeren fortalt at han er homofil, og at han mistet en jobb i Paris før han kom til England med tog.

Han har forklart at han var svært deprimert, og at han hadde planer om å ta livet sitt sa han ble funnet på stranda.

Mannen skal tidligere ha jobbet med psykiatriske pasienter, og trolig brukt sine kunnskaper fra dette arbeidet da han bløffet britiske legespesialister.

Mannen skal ha sagt at han tegnet et piano fordi dét var det første han kom på. Pianospillet hans skal ha begrenset seg til klimpring på noen få tangenter.

TEGNET PIANO: Denne skissen og rykter om at mannen kunne være en genial musiker ga opphav til kallenavnet «Pianomannen».
«PIANOMANNEN»: Den tyske mannen var et mysterium for britiske myndigheter i fire måneder.