Pianomannen snakker

Visste ikke at han var blitt berømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg visste ingenting om at jeg var blitt berømt. Psykiaterne skjermet meg mot omverdenen. Dessuten snakker jeg dårlig engelsk.Det sier 20 år gamle Andreas Grassl, tidligere kjent som pianomannen, i sitt første intervju etter at identiteten hans ble kjent. Intervjuet er gitt til den britiske avisa The Mirror.

Sendte brev til tv-stasjoner

Siden i vår har identiteten til pianomannen opptatt medier og avislesere i Europa. Mannen ble funnet gjennomvåt og forvirret på en strand i Kent og var innlagt på psykiatrisk avdeling helt frem til forrige uke.

Da snakket pianomannen for første gang. 20-åringen viste seg å hete Andreas Grassl og kommer fra en landsby i Tyskland. Han ble meldt savnet av foreldrene sine allerede i april.

Kort tid etter at han begynte å snakke igjen, var Andreas tilbake på familiens bondegård i den bittelille landsbyen Waldmünchen-Prosdorf.

Ifølge tyske medier har Andreas alltid ønsket seg anerkjennelse og berømmelse. Allerede som ti år gammel gutt sendte han brev til fjernsynsstasjoner og ba om å få opptre. Han skrev brev til Bill Gates, Robbie Williams og til tyske tv-kjendiser. Tidligere skolekamerater sier at Andreas etter hvert ble en enstøing som var mest opptatt av seg selv.

Etter eksamen på gymnaset gikk det galt for 20-åringen. Han tok båten til England for å ta sitt eget liv.

Takker legene

SLIK BLE HAN KJENT: Språkløs, tilsynelatende vettskremt, gjemt bak en dyne og med tommelen ved munnen. Nå er Andreas Grassl i ferd med å komme seg. Foto: SCANPIX
SLIK BLE HAN KJENT: Språkløs, tilsynelatende vettskremt, gjemt bak en dyne og med tommelen ved munnen. Nå er Andreas Grassl i ferd med å komme seg. Foto: SCANPIX Vis mer

Mandag snakket han for første gang med britiske aviser om det som skjedde.

- Pianoet reddet meg, sier gutten.

- Jeg spilte gjerne Måneskinnssonaten av Beethoven. Dessuten spilte jeg klassisk musikk av Mozart, Bach og Schubert.

Andreas sier at han fikk god hjelp mens han var innlagt på sykehuset.

- Jeg vil takke alle legene og sykepleierne for behandlingen jeg fikk. For at de brydde seg om meg. Jeg vil også takke britene, som som har sendt meg fanpost og brev som har støttet meg, sier han.

Ber om ro

Etter at Andreas kom tilbake til Tyskland, har familiens bondegård vært beleiret av pressefolk. Nå ber 20-åringen om fred og ro til å samle seg etter den dramatiske tida han har vært gjennom.

- Jeg trenger tid til å tenke gjennom hva jeg skal gjøre i fremtida. Og jeg trenger ro. Jeg vet at jeg kan stole på familien og vennene mine.

Faren til Andreas forteller at han trodde at sønnen var død. Han er overveldet over endringene hos gutten som har kommet hjem igjen.

- Legene har gitt meg en ny sønn. Før var han alltid ulykkelig, det var vanskelig for ham å vise kjærlighet. Men de britiske legene har kurert ham. De har utført under og gitt meg en ny sønn, sier den trauste bonden til avisa Bild:

- Nå sier han at han er glad i meg.