Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Piggrokke stakk mann i brystet

Fisken hoppet opp i mannens båt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Piggrokken er, på tross av navnet og piggen på halen, kjent for å være en av de fredeligste av havets skapninger. Men for andre gang på kort tid er den nå ansvarlig for skade på mennesker.

James Bertakis (81) var tirsdag ute i båt sammen med sine to barnebarn ved Lighthouse Point, ca. fem mil nord for Miami, da en piggrokke plutselig hoppet opp i båten, melder  Reuters  Bertakis ble stukket like ved hjertet av rokka, og ble fraktet til sykehus.

- Det er en vanvittig hendelse, sier redningspersonell Mike Sullivan.

- Han er i utrolig god form, særlig til å være så gammel.

Bertakis ble operert, og fikk fjernet den giftige piggen fra brystet. Legene regner med at han skal bli fullt restituert etter det ublide møtet med piggrokken.

Australieren Steve Irwin døde tidligere i høst etter å ha blitt stukket i hjertet av en piggrokk da han holdt på å filme utenfor Great Barrier Reef. Irwin er kjent som krokodillejegeren her til lands etter TV-serien der han hadde nærkontakt med krokodiller og reptiler.

I etterkant av Irwins dødsfall ble det funnet flere døde piggrokker i Australia. Det viste seg at fiskene var drept av mennesker, mest sannsynlig som hevn for Irwins død.

FREDELIG SKAPNING Piggrokker regnes ikke som farlige, men halepiggen kan få dødelig utgang for mennesker dersom den treffer. Foto: SCANPIX/AP
FREDELIG SKAPNING Piggrokker regnes ikke som farlige, men halepiggen kan få dødelig utgang for mennesker dersom den treffer. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
STEVE Irwin, mest kjent som krokodillemannen, døde etter å ha blitt stukket i hjertet av en piggrokk.