Pike kvalt under terapi

Tiåringen tryglet for sitt liv, der hun lå inntullet i et laken under en såkalt «gjenfødelse-seanse» i Colorado, USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Candance Newmaker (10) døde 19. april i fjor, melder AP. Dagen før var hun i terapi på Watkins´ Evergreen Clinic. I følge kronbetjenten døde jenta av kvelning.

Livmor

Candace ble behandlet fordi hun på grunn av et traume tidlig i barndommen var ute av stand til å knytte seg følesmessig til mennesker.

Under terapien ble hun pakket inn i et flanell-laken som skulle simulere livmoren, mens fire voksne dyttet på henne med puter. Målet var at hun skulle få en opplevelse av å bli «gjenfødt», slik at hun kunne bli i stand til å knytte seg til sin adoptivmor.

Dømt

Nå er de to kvinnlige terapeutene dømt for grov barnemishandling med døden til følge, og kan vente opp til 48 års fengsel.

Et 70 minutters langt videoopptak av seansen sto sentralt i rettssaken. I løpet av opptaket kunne en høre Candace som ba for sitt liv; hun fikk ikke puste, kastet opp, og klarte ikke å holde avføringen tilbake. Flere av de tilstedeværende i rettsalen gråt, da barnets klynking etter 50 minutter ble stadig svakere.

Rettspatologen sa i sitt vitneutsagn at dødsårsaken kunne komme av de sterke medisinene Candace brukte, men mente det ikke kunne utelukkes at døden inntraff som følge av behandlingen.

Da kjennelsen ble lest opp, satt Julie Ponder (40) og stirret stivt fremfor seg mens hun kjempet mot tårene. Connell Watkins (54) var ikke synlig berørt.

Kvinnenes forsvarere avslo å kommentere dommen.