Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pike misbrukt av 11 etter sex-chatting

Voksne menn skal ha kommet i kontakt med ungdomsskoleeleven på chattekanalen Eros.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Ved hjelp av dagboka til den nå 19 år gamle kvinnen er Rogaland politidistrikt i ferd med å rulle opp en rystende overgrepssak, melder VG.

Etterforskerne frykter at inntil 19 personer kan ha hatt utuktig omgang med skoleeleven fra hun var 12 år og fram til hun ble 16 år. De fleste av disse skal være fremmede menn som chattet med den kontaktsøkende jenta på nettet.

Hemmelige kjærlighetsforhold

Skolejenta skal ha innledet hemmelige kjærlighetsforhold til flere av mennene. Hun har også mottatt penger fra enkelte menn som betaling for sex.

Ifølge VGs opplysninger har 14 personer fått status som siktet eller mistenkt for overgrep mot jenta før hun fylte 16 år. Mennene er i alderen 19 til 38 år.

Politiet arbeider også med å identifisere ytterligere fire menn som skal ha hatt sex med skolejenta.

- Jeg kan bekrefte at vi etterforsker en omfattende overgrepssak, men jeg er på ferie og vil ikke gi noen ytterligere kommentarer, sier politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt til VG.

Fikk sammenbrudd

OVERGREP: Skolejenta fikk kontakt med fremmede menn på chattekanalen Eros. Politiet i Rogaland ruller nå opp en omfattende overgrepssak. Foto: Skjermbilde fra Eros
OVERGREP: Skolejenta fikk kontakt med fremmede menn på chattekanalen Eros. Politiet i Rogaland ruller nå opp en omfattende overgrepssak. Foto: Skjermbilde fra Eros Vis mer

Etter et alvorlig sammenbrudd, anmeldte jenta noen av de involverte mennene i 2005. Først etter nyttår oppdaget politiet hvor omfattende saken er. Jentas dagbok ble levert politiet i forbindelse med anmeldelsene.

Noen av mennene har innrømmet seksuell omgang med den nå 19 år gamle jenta, men mener de ikke bør straffes fordi de trodde jenta var over den seksuelle lavalder.

Den unge kvinnen krever nå erstatning fra sju av mennene som skal ha forgrepet seg på henne.

Bistandsadvokat Helene Haugland sier at 19-åringen opplever saken som svært vanskelig og belastende. Derfor ønsker ikke den unge kvinnen å la seg intervjue.