Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pikeklubben Gucci

Advarsel: Denne artikkelen er helt over the top.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi henter dem fra Hundremeterskogen, fra bibelen, fra idrettsbanen, fra dikt og forbannet løgn. Vi snakker om en metafor. Noen ganger er en god metafor verdt sin vekt i gull (som det heter), noen ganger er en metafor feilbrukt i rett sammenheng noe som skjer den beste, mens noen er mestere til å vri på kjente ordtak så de blir absurd morsomme som en flyktning kysser sin mor.

Rent metaforisk går det for øyeblikket ei kule varmt for seg. Vi tenker på støyen rundt barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen vs. ungenes nye ombudsjurist. Hun som nå kanskje snur sin kappe etter vinden i sandkassa.

Men bi litt: Før vi blir satt på metadon er det korrekt å søke en kilde som kan si noe metaforisk korrekt. Store norske leksikon side 347: «Metafor kommer av meta og gresk ’bære’, et ord eller uttrykk som brukes i overført betydning eller billedlig betydning»

En som i kampens hete ser ut til å ha fått et metaforisk delirium er Frp-formann Siv Jensen. Hun sier til Dagbladet at hun «vil anbefale statsråden å legge seg paddeflat ganske fort, desto før jo heller. Hun må bite i det sure eplet og heller be om tilgivelse i stedet for å rote det til ytterligere.»

Jensen liker, som oss i tabloidpressen, smør på flesk, selv om det innenfor den delikate nettverkssaken kan skje at en spurv blir til ti høner på taket.

Samtidig har jo nettverket Gutteklubben Grei levd lenge nok i landet til at vi bør ønske Pikeklubben Gucci velkommen.

Når det er sagt, og kvinnegruppa Ottar har mannet seg opp til å skjelle ut denne skribent etter en meget uheldig Grand Prix-beskrivelse av et par legger, er Jensen selvsagt ikke den eneste politiker som klasker til og glemmer «less is more».

Thorbjørn Jagland (tilfeldig valgt) er en annen kjent bidragsyter av snubletråder innenfor det norske hus. Dette nevnes så ingen skal tro vi har startet en heksejakt på Siv Jensen.

Vi regner likevel med at Norges-vennen, Per-Kristian Foss fra Høyre, vil kalle Ramin-Osmundsen inn på teppet. Etter det vi erfarer før hanen galer.

Skulle Manuela velge å følge Jensens råd om å bite idet sure eplet, mens hun ligger paddeflat, forlanges det at NRK er på plass med en direkteoverføring. Paddeflat eplebiting er en ny øvelse på linje med stafett er stafett – spesielt hvis hun også blir dolket i ryggen, mens mannen er ute etter øl.

Hvis Ramin-Osmundsen ikke ber om bot og bedring er hun helt ute på jordet. Det er få politiske komplikasjoner ved at landbruksministeren føler seg overkjørt av det sorte får (ikke misforstå nå da). Det har ikke regjeringen råd til når de lange knivers natt skal slipes.

På den annen side: det er flott at landets politikere bruker en og annen metafor ettersom de rødgrønne gjør så lite for så mange.

Da gjenstår det bare å se om Jørgen hattemaker ved neste korsvei vil våkne opp med barn i ektesenga til kong Salomo når de homofile endelig skal få lov til å bli viet av Kirken den Norske (som er et gammelt uthus).

Vi støtter selvsagt dem som tar mannen og ikke ballen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media