Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pikene forsvarer sin Jens

Unge Ap-damer er i harnisk over Høyre-damene som harselerer med Jens Stoltenbergs flørt og dametekke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Dette er det verste jeg har sett av hersketeknikker. Det er rett og slett usmakelige personangrep på Jens Stoltenberg, sier AUF-leder Gry Larsen. I Dagbladet i går kommenterte framtredende Høyre-kvinner Ap-lederens flørt med kvinnelige velgere. Det verste er ifølge AUF-jentene uttalelsen til tidligere sosialminister Ingjerd Schou. «Det holder ikke å klenge seg inn på ungjentene ved å være en kul mann i middagsalder. Du må ha noe å fare med. Kvinner er opptatt av resultater,» sa Schou.

-  Rasende

-  Jeg er rasende. Tenk om Jens hadde sagt noe tilsvarende om en kvinnelig politiker: «Det holder ikke å klenge seg til unge gutter og være kul og sexy, du må ha noe å fare med også.» Da hadde det blitt store overskrifter, sier Larsen.

I går var hun og andre AUF-jenter tilbake på «åstedet» Internasjonalen på Youngstorget, der Jens hygget seg med jentene før Ap\'s landsmøtefest tidligere i vår.

-  Jens er en sosial fyr og var i et hyggelig lag der han kjente alle. Når Ap har draget på de unge kvinnene, så er det fordi Ap har en politikk som kvinner selv mener er god. «Kvinner stemmer ut fra politisk oppfatning, ikke på grunn av at Jens er sexy,» sier Linda Cathrine Hofstad. Ja, nettopp, da må jo Høyre-kvinnene spørre seg hvorfor ikke flere kvinner går til Høyre, sier Gry Larsen.

-  Kan det tenkes at Høyre-kvinnene bare fleiper?-  Man fleiper ikke med slike ting. Da Jan Eiler Fleischer sa følgende om Celina Midelfart:

«Hun er en vanvittig skjønn liten figur. Jeg må da kunne si det uten å bli kalt mannssjåvinist,» og ble kritisert etterpå, sa han at det bare var ment som fleip. Uansett om det Høyre-damene sier om Jens er ment som fleip, så er det et usmakelig personangrep. De sier dette for å ramme Jens. Høyre-kvinnene må virkelig være desperate, siden de tar i bruk ethvert virkemiddel, sier Larsen.

-  Bruker hersketeknikker

Anette Trettebergstuen, som etter alt å dømme blir stortingsrepresentant til høsten, sier det er veldig synd at Høyre-damene bruker hersketeknikker som en samlet kvinnebevegelse har slåss mot i mange år.

-  Én ting er å angripe politikken, men å angripe Jens for dametekke, det er helt unødvendig. De forsøker å frata Jens politisk innhold. Om menn hadde gjort det overfor kvinner, hadde det blitt ramaskrik, sier Trettebergstuen.

TRAPPER OPP FOR JENS: AUF-jentene mener Høyre-damene bruker hersketeknikker. Bak fra venstre: Torunn Husvik, Julie Lødrup, Anette Trettebergstuen og Gry Larsen. Foran Matilda von Sydow og Astrid Huitfeldt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!