Pikenes Jens

Navn: Jens Stoltenberg Alder: 40 Yrke: Coming man

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jens Stoltenberg har på under tre uker snudd opp ned på det politiske værkartet her i landet. Norske kvinner strømmer til Arbeiderpartiet og bekrefter at det kanskje er Thomas Giertsen de i drømmene vil ha som hemmelig elsker, men det er Jens de helst vi ha som far til sine barn. Og han kan bli landsfader før vi aner det. 9. mars blir regjeringens skjebne avgjort, og faller den ikke på gasskraftsaken, er den i fritt fall uansett. Bondevik & co. synker som stein på meningsmålingene og oppdager at mangel på rivaler er hovedgrunnen til at de har hatt folkets kjærlighet.

Thorbjørn Jagland har allerede advart Jens mot nedturen. Den kan også komme før han aner det, men det er noe med denne sjarmen. Det er alltid én gutt i klassen som kan klype jentene bak uten at de hyler og sladrer til læreren. Jens er en slik gutt, og han har klart å bevare så mye av gutten i seg at han kan gå på noen tabber uten å måtte be om unnskyldning.

Jens er født inn i partiet fra toppen. Som sønn av Karin og Thorvald Stoltenberg, men selv ikke kritikken om Ap- dynastier og pappagutter har liksom heftet ved ham. Og ingen kan anklage ham for å sette personlige ambisjoner foran partiet etter at han i to år har stått skulder ved skulder med en partileder på gyngende grunn. Tida vil vise om han bevisst valgte en lav profil, eller om han kanskje mangler vilje til makt og handlekraft når det blir krevd. Han kastet riktignok en gammel NKP-er fra sekretærstillingen i Oslo Arbeiderparti i 1992, men fikk like mange uvenner som venner på det.

Det er lenge siden Jens ble utpekt som folkets statsministerkandidat i en meningsmåling, og i alle år med Thorbjørn som partileder, er det Jens folk har snakket om. Litt for mye av og til. Det kom til og med homserykter og stadige meldinger om at han hadde flyttet fra sin kjære Ingrid Schulerud og de to ungene. Han og Ingrid har holdt sammen siden de var 17 og gikk på Oslo Katedralskole. Hun er også den eneste som har slått ham i valg av betydning og ble skolens NGS-representant som SV-kandidat.

Hovedproblemet for Jens blir å innfri de skyhøye forventningene blant partimedlemmer og velgere. Foreløpig er det nok at han kan hamle opp med Bondevik & co. på TV, men kravene vil vokse, og han må vise at han er noe mer enn en flink gutt. At han kan styre landet, og at han står for noe.

Hittil har han vært partibroiler, og broilere legger ikke egg.