Pikenes pin-up

Evan Dando er blitt 30 år. Han er lei av at ukjente jenter forelsker seg i ham. Han er også lei av å snakke om dop - det snakker han mye om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Evan Dando er kreativ drivkraft og frontfigur i Lemonheads. Han startet opp som ukjent artist i Boston i USA. I dag er han en rockestjerne som selger haugevis av album og henger på veggen i pikerommene.

Alt har liksom klaffet for Evan Dando. Han er fra Boston og har rike foreldre. Bandet han startet for omtrent 10 år siden har blitt en kjempesuksess. Han er pen og han har spilt inn film med Liv Tyler (modelldatteren til Steven Tyler i Aerosmith).

Narkoproblemet har egentlig vært det eneste skjæret i sjøen. Han gikk skikkelig på snørra for noen år tilbake og ble nærmest tvangsinnlagt av familien for å få bukt med misbruket.

- Jeg holder en veldig streng timeplan for meg selv. Hvis jeg ikke gjør noe, tar jeg bare dop. Derfor er jeg mye på turné, for da må jeg jobbe.

- Bruker du forsatt dop?

- Jeg vil ikke prate om det. Hva jeg gjør er min sak.

- Det var ganske stor fokus på dop-problemene dine en periode. Var det ubehagelig?

- Jeg vil ikke snakke om det. Det er min sak.

- Drikker du alkohol?

- Jeg vil ikke snakke om det. Det er min sak.

- Røyker du sigaretter da?

- Jeg vil ikke snakke om det. Det er min sak, men se her, sier han og tenner på en røyk mens han smiler.

Pin-up

Evan Dando er egentlig en hyggelig fyr, men han liker å gjøre seg litt vrien. Han er også veldig glad i litteratur, spesielt den irske forfatteren James Joyce. Han er ikke fullt så glad i jentene som skriver lange, følsomme brev.

- Det er egentlig bare komisk å være en pin-up. Jeg må bare le av det hele. Fremdeles får jeg brev fra jenter. Jeg prøver å skrive tilbake, men det er så mange. Jeg skjønner ikke hva som får folk til å være fan på den måten, sier Dando.

Tida som ungjentenes drømmegutt er definitivt forbi. I begynnelsen av mars fylte sussebassen 30 år.

I løpet av den 10 år lange karrieren har Evan Dando rukket å lage sju album og to EP-er. De andre bandmedlemmene har kommet og gått. Musikken han lager er litt bråkete, men hovedsakelig ganske enkel og nesten poppete rock.

- Jeg prøver ikke å gjøre noe spesielt når jeg spiller konsert. Jeg går fram og spiller sangene. Det er ikke mitt ansvar om folk synes det er interessant eller morsomt. Jeg gjør bare så godt jeg kan. Det øyeblikket du prøver å tilfredsstille folk er du fortapt. Det har vært min innstilling hele livet.

Mye tull

- Jeg håper folk fokuserer på den positive siden av meg og hører på platene mine i stedet for å lese all den dritten som står skrevet. Jeg var ganske ute et par år fordi jeg kjedet meg. Dermed sa jeg mye tull under intervjuene som ble gitt.

- Jeg hadde et alvorlig dop-problem en tid. Veldig alvorlig. Folk kunne lett se hvordan det raknet for meg. Så hvis jeg skal være noe rollemodell så håper jeg at fansen så hvor ille det var å være Evan Dando den tida, sier Evan Dando som er blitt 30 og etterpåklok. Han vil så gjerne fokusere på de ordentlige og viktige tingene i livet. Både for sin egen del og for karrierens del.

- Jeg tror aldri jeg kommer til å skjønne verden egentlig. Jeg har vennene mine, bøkene og musikken. Det er egentlig det jeg interesserer meg for.