Pil og bue-skytteren var ungdomsleder

Offeret på rehabilitering hos 54-åringen som skjøt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 29 år gamle svenske mannen som er alvorlig skadd etter skyting med bil og bue i Østfold, var på rehabilitering hos mannen som er arrestert og mistenkt for skytingen fredag kveld.

Den 54 år gamle mannen driver en institusjon for ungdom med adfersdvansker på gården der skuddet falt på Nordre Sandøy i Hvaler kommune.

29-åringen fra Sør-Sverige har en problemfylt bakgrunn, og derfor hadde han bodd på gården hos 54-åringen en periode.

- Han var i Norge for å få sosial trening. Det har gått veldig bra der, han har hatt godt av tiden i Norge, sier foreldre til Expressen.se.

Foreldrene sier at de ikke bærer nag til ungdomslederen som skal ha tatt buen ned fra veggen og skutt mot 29-åringen etter en krangel.

-Det må ligge noe bak

- Det som har hendt, er forferdelig. Vi skjønner at det må ha skjedd noe som ligger bak dette, sier foreldrene.

29-åringen ble truffet i brystet av pilen. Han ble sendt med ambulansebåt til sykehuset i Fredrikstad og operert der lørdag av en spesialist som kom fra Ullevål universitetssykehus i Oslo - en karkirurg.

SOSIAL TRENING:  Det var på denne gården den 29 år gamle svenske ble alvorlig skadd av en pil - skutt med bue av en 54 år gammel ungdomsleder. Foto: Trond Thorvaldsen, Fredriksstad Blad.
SOSIAL TRENING: Det var på denne gården den 29 år gamle svenske ble alvorlig skadd av en pil - skutt med bue av en 54 år gammel ungdomsleder. Foto: Trond Thorvaldsen, Fredriksstad Blad. Vis mer

- Tilstanden er alvorlig, men stabil. Han ligger på intensivavdelingen, sa informasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen til Dagbladet.no seint lørdag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer