Pillerush om sommeren

Vi angrer som aldri før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Salget av angrepiller har økt med 60 prosent de siste fire årene.

Det siste året har salget økt med 10 prosent. Sammenlignet med 2003 er økningen på 60 prosent, viser tall fra Apotekerforeningen.

Farmasøyt Agne Gombos i Apotekerforeningen sier til Dagsavisen at salget av nødprevensjon over disk når en topp om sommeren.

Fungerende avdelingsdirektør Arild Johan Myrberg i Sosial- og helsedirektoratet sier at det er positivt at flere har fått kunnskap om at angrepiller finnes reseptfritt på apotekene, men legger til at unge jenter bør forsøke å finne fram til et mer langsiktig prevensjonsmiddel.

Angrepillen kan nemlig gi bivirkninger som kvalme og småblødninger, den beskytter ikke mot sykdommer og den er relativt kostbar med en pris på rundt 150 kroner.

- Men i en nødsituasjon er det bra at man vet hvor man får tak i det og kan bruke det for å unngå uønsket graviditet, legger han til.

I første halvår i 2007 ble det solgt 71.000 angrepiller for totalt 11,5 millioner kroner.

NTB

ET BEDRE ALTERNATIV: Helse-eksperter anbefaler en mer langsiktig prevensjon, som her representert med kondomer, enn å knaske angrepiller etter akten. Foto: Nina Ruud
ET BEDRE ALTERNATIV: Helse-eksperter anbefaler en mer langsiktig prevensjon, som her representert med kondomer, enn å knaske angrepiller etter akten. Foto: Nina Ruud Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer