Pillesalg i butikken

Paracet og Ibux, sårsalver og nesespray er blant legemidlene staten nå foreslår å selge i butikker, bensinstasjoner og kiosker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går sendte Helsedepartementet forskriftene som åpner for salg av enkelte reseptfrie legemidler utenom apotek på høring.

Det betyr at smertestillende, nesespray, vortemiddel, avføringsmidler, hostesaft og reisesyketabletter kan bli å finne i hyllene på Prix, Rema, Narvesen og Statoil allerede til høsten.

- I prinsippet kan alle utsalgssteder selge disse legemidlene, men vi krever et visst minimumsutvalg, sier avdelingsdirektør Kai Finsnes i Helsedepartementet.

Minimumsutvalget består av fem grupper legemidler som skal hjelpe mot:Sure oppstøt og halsbrann.Sårbehandling.Smerter.Tett nese.Røykeavhengighet.

Sikkerhet

- Formålet med reformen er å sikre bedre tilgjengelighet til disse legemidlene, samtidig som hensynet til forbrukernes sikkerhet blir betryggende ivaretatt, opplyser helseminister Dagfinn Høybråten.

Sikkerheten skal ivaretas blant annet ved å innføre 18-årsgrense for kjøp, og å gjøre varene fysisk utilgjengelig for kundene.

- Legemidlene må selges over disk, eller på en annen måte som sikrer at betjeningen må gi dem til kundene, sier Kai Finsnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer