Pillesmugler tatt med tre flasker blå valium

GARDERMOEN (Dagbladet): Tilsynelatende hadde 26-åringen med seg tre flasker kokoslikør i kofferten. Men da tollerne på Gardermoen åpnet flaskene, var de fylt til randen med over 10000 blå valiumpiller, det største pillebeslaget på hovedflyplassen noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26-åringen ble tatt i en rutinekontroll på Gardermoen i går morges, etter å ha ankommet Norge fra Bangkok i Thailand med et SAS-fly. Tollerne fattet mistanke da de ristet på en av flaskene og ikke hørte den umiskjennelige klukkelyden. Da det i tillegg var tuklet med forseglingen, ble tollerne enda mer sikre på at 26-åringen verken hadde sprit eller rent mel i flaskene. Da flaskene ble åpnet, trillet pillene ut. Nok til å fylle tre plastposer.

Tilsto smugling

Ifølge politiet på Gardermoen erkjente mannen smuglingen, og hevdet at pillene var til eget bruk. Mannen ble løslatt, men vil bli siktet for smugling de nærmeste dagene. 26-åringen er en gammel kjenning av politiet.

Smugling av valiumtabletter fra Thailand har økt enormt i omfang. Tablettene, som selges reseptfritt, er sterkere enn den valium som er tilgjengelig i Norge. En pille koster 30 øre i Thailand. På gata i Oslo ligger omsetningsprisen på mellom 30 og 50 kroner. Det gir 10000 tablettene en gateverdi på opptil en halv million kroner.

Personlig initiativ

I løpet av sommeren har det kommet fram opplysninger om at nordmenn fra kriminelle miljøer i Norge styrer narkotikasmuglingen fra Thailand til Norge.

- Politiet har gjort undersøkelser i saken, og har ikke inntrykk av at narkotikasmuglingen fra Thailand er organisert av nordmenn bosatt i Thailand. Bare en liten del av den narkotikaen som er tilgjengelig i Oslo, stammer fra Thailand, sier fungerende narkotikasjef i Oslo politidistrikt, Inge Sundeng.

Han mener at det meste av smuglingen fra Thailand skjer på personlig initiativ, noen ganger av amatører.

- I de tilfellene smuglingen er organisert, er bakmennene i Thailand sjelden nordmenn, sier Sundeng.

Til sammen er det i år på Gardermoen beslaglagt 55000 narkopiller som har kommet fra Thailand. De fleste av disse pillene er smuglet gjennom posten. I teddybjørner, kakebokser, barnebøker - og nå altså i spritflasker.