Sverige

Pilot døde i flystyrt

Omfattende søk ble satt i gang, da kontakten med flyet ble mistet. Natt til torsdag ble en eldre mann funnet død ved siden av det styrtede flyet.

OMKOM: En mann i 80-åra omkom i flystyrten. Foto: Räddningstjänsten Norra Dalarna
OMKOM: En mann i 80-åra omkom i flystyrten. Foto: Räddningstjänsten Norra Dalarna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til torsdag meldte flere svenske medier at en eldre mann døde, da et småfly styrtet utenfor Leksand i Dalarnas län i Sverige. Piloten i 80-åra var alene om bord i flyet, som ble meldt forsvunnet rundt klokka 20.30.

Etter en omfattende leteaksjon, hvor det blant annet ble tatt i bruk såkalt nattkikkert, ble flyet lokalisert omkring klokka 23. Aftonbladet skriver torsdag morgen at den omkomne ble funnet liggende ved siden av flyet.

- Det var et utfordrende søkeoppdrag og en enorm innsats. Været førte til dårlig sikt, og vraket lå i et skogområde, sier Lina Toresson ved flyredningssentralen til Aftonbladet.

Mistet kontakten

Mannen skulle fly til Värmland og hadde kontakt med en pilot i et annet fly, som skulle til samme sted. Politiet ble varslet av den andre piloten etter at kommunikasjonen ble brutt i Mora.

Kameraten slo alarm klokken 20.30 da flyet ikke ankom flyplassen i tide. Vennen hadde hatt kontakt med piloten via flyradioen, men fikk ikke noe svar.

På en radar kunne Luftredningen se det savnede flyets siste registrerte posisjon, utenfor Leksand omkring klokka 19. Området og været gjorde det likevel svært fanskelig å finne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer