Pilot drept i jagerflystyrt

F-22 krasjet i California.

F-22: Det var et jagerfly av denne typen som i går styrtet i California. Piloten ble drept. Foto: SCANPIX/EPA/TSGT BEN BLOKER
F-22: Det var et jagerfly av denne typen som i går styrtet i California. Piloten ble drept. Foto: SCANPIX/EPA/TSGT BEN BLOKER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Piloten ble drept da et jagerfly av typen F-22 i går styrtet under en testflygning i California, melder AP.

Den omkomne blir identifisert som 49-årige David Cooley, en veteran med 21 års fartstid innen luftforsvaret. Han ble ansatt som testpilot hos Lockheed Martin i 2003.

Ytterligere detaljer om havariet er ikke kjent. Det er uvisst om Cooley forsøke å skyte seg ut.

Koster 140 mill. dollarÅrsaken til at flyet gikk ned i Mojave-ørkenen, nordøst for Edwards Air Force Base, er ikke kjent.

Major David Small ved Pentagon bekrefter for AP at flyet var ute på en testflyvning.

Lockheed Martins F-22 omtales som det amerikanske forsvarets toppfly. Med en prislapp på 140 millioner dollar så er det også det dyreste.

F-22 er i stand til å fly i overlydsfart uten å bruke etterbrennere, og er konstruert med stealth-teknologi som gjør det vanskeligere å se på radar.

Styrtet førFlytypen ble i desember 2004 satt på bakken i to uker etter en styrt ved Ellis Air Force Bace i Navada. Myndighetene sa den gang at de var«høyst trygge på designet, testingen og utviklingen» av F-22-maskinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer