Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pilot kan ha reddet over 100 liv

Avverget trolig katastrofe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Piloten som i går krasjlandet med et Boeing 777-fly på Heathrow, kan ha berget over 100 liv. Han utropes som helt av flyplassansatte som mener han fortjener en medalje «på størrelse med en stekepanne», skriver The Daily Telegraph.

Boeing 777-flyet som tilhørte British Airways kom fra Beijing da noe gikk galt rett før landing på Heatrow utenfor London. Hva som gikk galt er ennå ikke klart, men trolig oppsto det en alvorlig motorfeil 20 sekunder før landing mens flyet fortsatt var rundt 120 meter over bakken, ifølge britiske medier.

Uten motorkraft klarte kapteinen, Peter Burkill, å seile flyet over hus, flyplassbygniger og en trafikkert vei før det krasjlandet på ei grasslette ca. 350 meter unna rullebanen.

Les også: - Det bommet akkurat på drosja mi

Alle overlevde

En av vingene på flyet ble nesten revet av, understellet knust og flyet sklei flere hundre meter før det omsider ble liggende stille. Likevel ble 136 passasjerer og en besetning på 16 trygt evakuert og bare 6 måtte behandles for mindre skader og sjokk.

- Kapteinen fortalte at flyet plutselig sluttet å virke. Han lot det skli og klarte å få nesa opp. Det skjedde rett før landing. Alt var normalt og så plutselig «boom». Mannen fortjener en medalje. Han har virkelig gjort en fantastisk jobb, sier en flyplassarbeider som snakket med piloten rett etter den dramatiske nødlandingen til BBC.

Burkill skal være en av British Airways mest erfarne flygere og har jobbet i selskapet i 20 år. Han skal ha vært svært blek da flyet ble evakuert.

KRASJLANDET:  Et Boeing 777 fly nødlande utenfor rullebanen i går. Flyet fikk store skader, men alle passasjerene overlevde. Foto: EPA/BBC
KRASJLANDET: Et Boeing 777 fly nødlande utenfor rullebanen i går. Flyet fikk store skader, men alle passasjerene overlevde. Foto: EPA/BBC Vis mer

Etterforskes

Det britiske luftfartstilsynet AAIB, forsøker nå å finne ut hvordan et seks år gammelt fly kom så nær en katastrofe.

Noen mener motorfeilen kan være forårsaket av at en flokk fugler, muligens gjess, er sugd inn i motoren.

- Det ville være upassende av meg å spekulere i hva som kan ha vært grunnen til denne ulykken i dag. Jeg er veldig stolt over at vårt personell klarte å evakuere alle 136 passasjerene trygt med bare tre mindre skader, sa BA-sjef Willie Walsh til The Times.

Årsaken til ulykken vil forbli ukjent fram til de første resultatene fra den offisiell undersøkelse skal publiseres i helga.

image: Pilot kan ha reddet over 100 liv
EVAKUERT: 136 passasjer og en besetning på 16 ble trygt evakuert fra flyet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media