Pilot kan ha reddet over 100 liv

Avverget trolig katastrofe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Piloten som i går krasjlandet med et Boeing 777-fly på Heathrow, kan ha berget over 100 liv. Han utropes som helt av flyplassansatte som mener han fortjener en medalje «på størrelse med en stekepanne», skriver The Daily Telegraph.

Boeing 777-flyet som tilhørte British Airways kom fra Beijing da noe gikk galt rett før landing på Heatrow utenfor London. Hva som gikk galt er ennå ikke klart, men trolig oppsto det en alvorlig motorfeil 20 sekunder før landing mens flyet fortsatt var rundt 120 meter over bakken, ifølge britiske medier.

Uten motorkraft klarte kapteinen, Peter Burkill, å seile flyet over hus, flyplassbygniger og en trafikkert vei før det krasjlandet på ei grasslette ca. 350 meter unna rullebanen.

Les også: - Det bommet akkurat på drosja mi

Alle overlevde

En av vingene på flyet ble nesten revet av, understellet knust og flyet sklei flere hundre meter før det omsider ble liggende stille. Likevel ble 136 passasjerer og en besetning på 16 trygt evakuert og bare 6 måtte behandles for mindre skader og sjokk.

- Kapteinen fortalte at flyet plutselig sluttet å virke. Han lot det skli og klarte å få nesa opp. Det skjedde rett før landing. Alt var normalt og så plutselig «boom». Mannen fortjener en medalje. Han har virkelig gjort en fantastisk jobb, sier en flyplassarbeider som snakket med piloten rett etter den dramatiske nødlandingen til BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer