Pilot kastet passasjer av på liten øy

Mannen gikk berserk på flyet. Nå risikerer han to års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En britisk mann bannet og skjelte ut flypersonell og passasjerer fordi han ikke fikk mer vin.

Da fikk piloten fra flyselskapet Monarch Airlines nok. Han omdirigerte flyet, som var på vei fra Manchester til Tenerife, til en liten øy utenfor kysten av Vest-Afrika, melder Manchester Evening News.

Da flyet landet på øya Porto Santo ble mannen hentet av lokalt politi og bagasjen ble lagt på rullebanen. Politiet på Porto Santo har nå siktet mannen, som risikerer en fengselsstraff på inntil to år.

Ifølge en talsmann for politiet har mannen fortsatt ferien sin på Tenerife.

- Jeg har fått vite at han har reist til Tenerife for resten av ferien, men den juridiske prosessen mot ham vil fortsette, sier talsmannen ifølge BBC.

I alles interesse

Flyet med de 211 passasjerene fortsatte deretter til Tenerife, hvor flyet landet fire timer forsinket.

- Det var i alle passasjerenes interesse at vi gjorde det på denne måten. Den slags oppførsel aksepteres ikke, sier en talskvinne for flyselskapet.

 ONE WAY-TICKET: Den fulle briten hadde bare en enveisbillet med Monarch Airlines. Hvordan han kom seg tilbake fra den lille øya Porto Santo er uvisst. Foto: Scanpix
ONE WAY-TICKET: Den fulle briten hadde bare en enveisbillet med Monarch Airlines. Hvordan han kom seg tilbake fra den lille øya Porto Santo er uvisst. Foto: Scanpix Vis mer

Ifølge henne hadde passasjeren fått flere advarsler om å roe seg ned. Mannen skal ikke ha virket full da han gikk om bord i flyet i Manchester.

Flyselskapet opplyser at mannen ikke lenger er velkommen til å returnere til Manchester med Monarch Airlines.

<B>STRANDET:</B> Porto Santo, som ligger en to timers ferjetur fra Madeira, er kanskje ikke det verste stedet å strande på etter en fuktig flytur.