Pilot 'kidnappet' 148 passasjerer

En britisk pilot risikerer å bli siktet for kidnapping etter at han holdt passasjerene sine innesperret i flyet i 40 minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hele startet med at flyets brannalarm ble utløst etter at en av passasjerne hadde smugrøykt på toalettet. Flyets kaptein ble rasende, og stormet ut av cockpiten:

- Hvem er det som har tatt seg en sigarett på do, sa kaptein Brian Bless til de 148 passasjerene. Da ingen innrømmet utskeielsen, var Bless klar i sin tale: Han nektet å la noen av passasjerene forlate flyet før synderen innrømte 'forbrytelsen'.

Nektet skyld

Men uheldigvis for kaptein Bless, nektet passasjerene for at de hadde tatt seg en sigarett på toalettet. I stedet kom politiet til flyet og slapp passasjerene ut.

- Vi vurderte hendelsen, og kom fram til at røykingen på toalettet ikke var nok til å holde passasjerene inne i flyet, fortalte politiets representant til The Times.

Dermed risikerer flyger Bless åtte års fengsel for kidnapping - eller en straff for å ha forvoldt andre personer skade.

En talsmann for flygerens arbeidsgiver 'Go' sier til The Times at kaptein Bless har 25 års erfaring, og at han handlet på korrekt måte:

- Å røyke på toalettet er uansvarlig, og kan i verste fall føre til en flytragedie, sa talsmannen. Og får støtte fra hovedpersonen selv:
- Jeg angrer hvis hendelsen gikk ut over passasjerene, men vi i 'Go' leker aldri med sikkerheten, kommenterte kaptein Bless.