SYNSSJEKK: Mange oppsøker optikeren for seint. Her er historiene om noen som burde tatt turen litt tidligere. Foto: Colourbox
SYNSSJEKK: Mange oppsøker optikeren for seint. Her er historiene om noen som burde tatt turen litt tidligere. Foto: ColourboxVis mer

Pilot kjørte flyet feil vei på rullebanen. Mann pekte på hunder, som var steiner

Historiene som fikk folk til å gå til optikeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en norsk TV-reklame for briller ser vi en kvinne løpe mot kjæresten på togstasjonen. Kanskje har han kommet hjem fra en jobbreise. Hun kaster seg over ham, og gir ham et kyss. Eller vent, hun omfavner feil mann - hun ser for dårlig.

En morsom og kanskje effektiv reklame, og heller ikke så langt unna sannheten, skal vi tro britiske College of Optometrists.

Der har de foretatt en undersøkelse som viser at det ofte er nettopp pinlige og skremmende opplevelser som gjør at folk oppsøker optikeren for å få sjekket synet, skriver The Telegraph.

Hunder var steiner Noen av tilfellene er bare morsomme, som disse:

• En kvinne tok av seg sko og sokker hos optikeren, fordi hun trodde hun var hos fotpleieren - som holdt til i kontoret ved siden av.

• Denne er litt vanskelig å bortforklare overfor dama: En mann begynte å snakke med en fremmed kvinne i baren, fordi han trodde det var kjæresten. Forhåpentligvis oppdaget han det før det hadde gått for langt.

• På søndagsturen med familien pekte en mann ut flere hunder de passerte, men han fikk neppe den responsen han håpet på. Han pekte på steiner.

• En eldre mann var ikke bare i ferd med å se dårligere, han begynte plutselig å høre dårlig også. Han spiste nemlig de små høreapparatene sine, fordi han trodde det var nøtter.

Fly feil vei Andre episoder er litt mer skumle:

• For dem som ikke er så glade i å fly, er det greit å vite at piloten som landet passasjerflyet trygt i tykk tåke, dro til optikeren etterpå. Det var ikke noe galt med landingen, men etterpå taxet han feil vei på rullebanen.

• En rekke sjåfører har gjort den samme tabben, og kjørt feil vei inn enveiskjørte gater.

• Elevene til mattelæreren skjønte nok lite da minus-tegnene ble til er lik-tegn.

- Selv om disse eksemplene er ekstreme, er det et alvor her. Det er viktig å oppsøke hjelp tidlig. Altfor mange venter for lenge, og behandlingen vil være mer effektiv jo tidligere den påbegynnes, sier Susan Blakeney ved College of Optometrists.