Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pilot lagt i jern fordi han «ville snakke med Gud»

Skrekkslagne passasjerer på Air Canadas rute AC848.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) 30 000 fot over Atlanterhavet fikk den kanadiske co-piloten mentalt sammenbrudd.

Flyet fra Toronto var mindre enn en time fra ankomst til London mandag denne uken, da co-piloten begynte å oppføre seg merkelig og å snakke høyt med seg selv.

- Han ville bare snakke med Gud. Han skrek høyt, men hørtes ikke beruset ut, sier passasjeren Sean Finucane til Telegraph.

Co-poiloten ble tatt hånd om av andre besetningsmedlemmer og en kanadisk soldat som var passasjer ombord i Boeing 767-flyet. Foran lamslåtte passasjerer fikk co-piloten håndledd og ankler bundet med håndjern til setet.

En britisk passasjer skriver på nettstedet flyertalk.com at piloten ble spent fast i vindusetet 12A på økonomiklassen.

- Det var litt av en opplevelse! Han ble spent fast i 12A og hele kabinen kunne høre alt. Det var ikke for sarte ører, skriver passasjeren.

- Da de forsøkte å få på ham skoene igjen senere, bannet han og truet folk. Han var veldig, veldig oppbragt, sier Sean Finucane.

Flyet ble omdirigert til Shannon-flyplassen i Irland. Der ble den krakilske co-piloten vurdert av psykiatrisk krisepersonell, før han ble tatt til akuttpsykiatrisk enhet ved Mid-Western Regional Hospital i Ennis.

LAGT I JERN: Co-piloten måtte legges i jern og bæres av flyet av hjelpemannskaper. Her et Air Canada-fly fotografert i Calgary etter en nødlanding tidligere i januar. Foto: SCANPIX/REUTERS/Todd Korol
LAGT I JERN: Co-piloten måtte legges i jern og bæres av flyet av hjelpemannskaper. Her et Air Canada-fly fotografert i Calgary etter en nødlanding tidligere i januar. Foto: SCANPIX/REUTERS/Todd Korol Vis mer

-Får behandling

De 149 passasjerene ombord ble tatt til hoteller nær flyplassen mens flyselskapet hentet inn en ny besetning.

- Co-piloten ble syk under flygningen og kapteinen valgte derfor å omdirigere flyet til Shanon. Flyet landet uten skader. Passasjerenes sikkerhet var ikke på noe tidspunkt i fare. Flyet ble møtt av medisinsk personell og den aktuelle personen får nå behandling, sier en talsmann for Air Canada til The Guardian.

Flyet landet endelig på Heathrow 16:15 mandag, åtte timer bak tidsplanen.

image: Pilot lagt i jern fordi han «ville snakke med Gud»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media