Pilot misbrukte jobbens kredittkort med 6314 kroner. Må betale tilbake over en halv million

Høyesterett avviste anke.

DYRT SØKSMÅL: Den tidligere piloten saksøkte Widerøe etter å ha fått sparken for misbruk av jobbens kredittkort. Det ble dyrt for mannen.
 Foto: Helge Sunde / Samfoto/NTB scanpix
DYRT SØKSMÅL: Den tidligere piloten saksøkte Widerøe etter å ha fått sparken for misbruk av jobbens kredittkort. Det ble dyrt for mannen. Foto: Helge Sunde / Samfoto/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En tidligere pilot i Widerøe må betale sakskostnader og erstatning på mer enn en halv million kroner etter at han misbrukte jobbens kredittkort med 6314 kroner.

Piloten mistet jobben i 2013 etter at arbeidsgiveren hadde kontrollert 53-åringens kredittkortbruk. Kontrollen avdekket at mannen hadde brukt 6314 kroner til private formål, skriver Nordlys.

Mannen saksøkte Widerøe og fikk først medhold i tingretten om kravet på å få jobben tilbake og erstatning på 600.000 kroner. Selskapet anket imidlertid til lagmannsretten som snudde saken og dømte mannen til å betale Widerøes sakskostnader.

Piloten anket videre til Høyesterett, men der ble saken avvist. Dermed må 53-åringen betale alle Widerøes utgifter på til sammen over en halv million kroner. Han må også betale avgift til Høyesterett på nesten 25 000 kroner.

- Vi ønsker ikke å kommentere saken utover at det alltid er trist med personalsaker som havner i rettssystemet, men at vi er fornøyd med at lagmannsretten delte vårt syn, og at dette nå er bekreftet i Høyesterett, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.